Un ucrainean in varsta de 30 de ani care este proprietarul celui mai mare site de file-sharing ilegal a fost arestat pe aeroportul din Varsovia si pus in acuzare in SUA, scrie AFP. Artem Vaulin, despre care se crede ca detine site-ul Kickass Torrents (KAT), este acuzat de spalare de bani si de incalcarea drepturilor de autor, site-ul avand 50 de milioane de vizitatori/luna.

Ucraineanul a fost arestat pe aeroportul din Varsovia unde aterizase impreuna cu sotia sa. Autoritatile din SUA vor sa obtina cat mai repede extradarea sa, un tribunal din Chicago punand deja sechestru pe un cont bancar si pe sase adrese internet.

Platforma functioneaza din 2008 si contine link-uri ce ii duc pe utilizatori catre continut piratat. Se estimeaza ca site-ul are in medie 50 de milioane de vizitatori unici/luna, ceea ce il face cel mai popular al 69-lea site din lume.

Oficialii americani spun ca site-ul Kickass Torrents opereaza in 28 de limbi si valoreaza 45 milioane dolari. Vaulin este acuzat ca a distribuit in ultimii opt ani continut piratat in valoare de peste un miliard de euro.