In perioada comunista video-urile erau un lux, dar dupa 2000 DVD-urile le-au luat locul. In Japonia inca se mai produc video playere, insa la final de iulie productia va inceta la compania Funai Electric, scrie BBC. Funai produce videocasetofoane din 1983, iar in anii de maxim a livrat 15 milioane unitati, in timp ce anul trecut s-au vandut numai 750.000.

Funai VCRFoto: terapeak.com

Inca de acum 33 de ani Funai a produs videocasetofoane, destinatia fiind in special China, insa acum productia se opreste fiindca nu mai exista cerere si nu mai este rentabil sa existe productie in acest context.

Videocasetofoanele au fost scoase din scena intai de DVD-uri si apoi de site-urile de streaming.

Casetele VHS nu erau grozave calitativ, astfel ca, noteaza o analiza BBC, nu va exista aceeasi nostalgie a coelctionarilor ca in cazul discurilor de vinil. In multe tari din Europa de Vest se pot cumpara videocasetofoane second-hand, iar in Japonia doritorii pot cumpara casete video, astfel ca formatul VHS nu este mort.

Panasonic a incetat productia de videocasetofoane in 2012, iar Sony a incetat productia de casete Betamax - formatul rival al VHS - in 2015.