​OLX.ro, cel mai mare site local de anunturi, a facut mai multe schimbari la categoriile de baza in ultimul timp, in special la imobiliare. Acum, OLX a lansat Storia, un site dedicat exclusiv vanzarii de case, apartamente, terenuri sau spatii comerciale. Recent, OLX a anuntat ca anunturile imobiliare vor fi pe bani, dupa un plafon de trei anunturi gratuite pe luna, acelasi lucru intamplandu-se la inceput de 2016 cu categoria Auto. Insa reprezentantii OLX spun ca in urmatoarele luni nu sunt prevazute monetizari pentru alte categorii.

StoriaFoto: -

"In urmatoarele luni nu avem in plan sa monetizam alta categorie in mod hotarat, asa cum am facut cu Auto si Imobiliare. Cele doua sunt categorii speciale care aveau nevoie si de acest aspect, pentru ca monetizarea aduce calitate si face ca anunturile sa fie cat mai reale.(...) Pentru ca este gratuit, exista o tendinta ca toata lumea sa publice totul de peste tot. Calitatea anunturilor, dincolo de filtre si de moderare, va veni si datorita monetizarii pentru categoria imobiliare. Am fost placut surprinsi ca in ultimul an agentiile imobiliare ne-au spus ca vor sa plateasca pentru anunturi, sa fie intr-un mediu mai curat si mai de calitate", spune Cristina Gheorghitoiu, General Manager Naspers Classifieds Romania.

Miercuri, OLX a anuntat lansarea site-ului Storia, dedicat exclusiv anunturilor din domeniul imobiliare. Cu opt categorii principale, pe Storia se gasesc anunturi variate precum vanzarea si inchirierea de apartamente, case, terenuri, spatii comerciale si de birouri, depozite si hale. In plus, site-ul include si o sectiune dedicata ansamblurilor rezidentiale.

Fiecare proprietate este insotita de harta completa a zonei, ce contine si punctele de interes din imediata apropiere precum spitale, farmacii, magazine, scoli si locuri de joaca. Site-ul permite utilizatorilor sa adauge un numar mai mare de fotografii (pana la 20), video-uri de prezentare si tururi virtuale ale proprietatilor listate.

Pentru un singur anunt postat de o persoana fizica costul este de 5 euro, dar sunt disponibile diverse pachete pentru cei care vor ca anuntul sa fie reactualizat automat, promovat pe prima pagina sau exportat catre OLX. Pentru agentiile imobiliare, pachetele lunare pornesc de la 22 euro si ajung la 273 euro ( pachet VIP).

Platforma Storia este lansata in prezent in versiunea Beta, fiind accesibila atat din varianta desktop, cat si din cadrul aplicatiilor mobile realizate pentru sistemele de operare iOS si Android.

OLX.ro este cel mai vizualizat site din Romania. Sunt 3,5 milioane de anunturi, dintre care 500.000 pe imobiliare.