​Intel retrage din piata ceasurile inteligente Basis Peak vandute intre finalul lui 2014 si mijlocul lui 2016 fiindca o parte dintre ele se supraincalzesc. Intr-un numar mic de cazuri, cei care le purtau s-au ales cu arsuri usoare la incheietura mainii, scrie Wall Street Journal. Ceasurile au preturi intre 139 si 199 dolari, iar cumparatorii isi vor primi banii inapoi

Intel Basis PeakFoto: Intel

Ceasurile au fost create de divizia Basis Sciences a Intel si vandute intre noiembrie 2014 si iunie 2016. In iunie compania a primit feedback de la clientii care s-au plans ca ceasurile se supraincalzesc, iar compania a incercat sa rezolve problema printr-un update soft.

Actualizarea software nu a functionat insa, astfel ca singura solutie este retragerea din piata a produsului.

Intel a cumparat in 2014 startup-ul californian Basis Science care producea aceste ceasuri. Ele insa nu s-au vandut niciodata in numar mare, avand sub 1% din piata (si asa mica) a smartwatch-urilor.

Supraincalzirea se produce la senzorul care masoara pulsul si compania spunea in iunie ca doar 0,2% din ceasurile vandute au aceasta problema. Intel a sfatuit userii sa nu poarte ceasurile pana cand nu vine update-ul software, insa nici acesta nu a putut rezolva ceva.