Jocul Pokemon Go are peste 50 de milioane de utilizatori in lume si o parte dintre ei se plang de faptul ca monstruletii sunt tot mai greu de prins. Niantic admite ca este vorba de bug si promite ca il va repara, insa jocul a starnit multe nemultumiri si compania dezvoltatoare a fost criticata pentru ca nu comunica deloc. Ultimele update-uri ale Pokemon Go i-au suparat pe useri, mai ales fiindca este mai greu sa vezi unde se afla pokemonii, insa o problema mai importanta tine de faptul ca exista posibilitatea de a trisa, punand boti sa caute si sa captureze pokemoni in locul utilizatorului.

Pokemon GoFoto: Hotnews

In ultimele zile multi s-au plans pe retelele sociale ca pana si banalii pokemoni Pidgy si Rattata sunt tot mai greu de prins, necesita tot mai multe Poke "bile" sau dispar pur si simplu. Unii acuza Niantic ca vrea cu orice pret sa-i faca pe useri sa cumpere cat mai multe Pokeballs, insa dezvoltatorul spune ca este un bug pe care spera sa-l rezolve curand.

Niantic a fost insa cel mai mult criticata fiindca nu a vrut sa comenteze pe marginea problemelor cu care milioanele de jucatori s-au confruntat. Niantic s-a limitat in a comunica pe Facebook si Twitter doar tarile unde jocul a fost lansat.

Insa in ultimele zile lucrurile s-au schimbat si Niantic a comentat pe mai multe teme, CEO-ul John Hanke explicand cateva lucruri si intr-o postare pe blog. El spune ca s-a pus accent pe lansarea jocului in cat mai multe tari si precizeaza ca site-urile unde puteai vedea harta cu pokemoni, cum ar fi Pokevision, nu au mai fost functionale fiindca prea multe aplicatii ale unor terte parti au incercat sa acceseze serverele Niantic.

Serverele au cedat de multe ori si utilizatorii nu au putut juca, de vina fiind numarul extrem de mare de jucatori ce au incercat sa se conecteze simultan. Critici au venit si de la cei exasperati de faptul ca in majoritatea zonelor exte plin de banalii Pidgy si Rattata, in timp ce pokemonii mai interesanti sunt aproape imposibil de gasit.

Suparare a produs si schimbarea "radarului de monstrii" din joc, aflat in partea dreapta jos a ecranului, radar care a fost criticat pe motiv ca nu este prea util si se actualizeaza greu.

O alta problema este ca unii jucatorii isi instaleaza soft-uri care ii ajuta sa triseze. Este vorba de boti care pot "pleca" sa colecteze pokemoni din diverse zone, fara ca utilizatorul sa se miste din loc. Utilizarea unor astfel de boti contravine regulilor Niantic, insa prinicpala problema este ca cei care folosesc botii au avantaje nedrepte fata de cei care joaca corect.

Mai exact, cei care se folosesc de boti strang mai multe puncte, ajung mai repede la nivelurile ridicate si isi evolueaza mai rapid pokemonii. Drept urmare, ajung sa isi puna in gym-uri (arene de lupta), pokemoni ce sunt imposibil de invins.

Pokemon Go continua sa starneasca pasiuni, iar pe eBay, oameni care au ajuns dincolo de nivelele 25-30 pun conturile la vanzare pentru cateva sute de dolari,

Multii altii care au ajuns pe la nivelul 20 se gandesc sa se lase fiindca este tot mai complicat sa ajungi la un nivel superior, numarul de puncte necesar fiind urias.