​Compania de retelistica Cisco Systems va renunta la 14.000 de angajati, o cincime din efectivele mondiale, scrie site-ul de tehnologie CRN. Veniturile companiei au scazut pe partea de hardware, Cisco dorind sa se orienteze tot mai mult catre software si cloud. Compania nu a comentat zvonurile.

Cisco Meeting ServerFoto: Cisco

CRN scrie ca Cisco va anunta "taierile" in cateva saptamani, Compania cu 73.000 de angajati a investit in ultima vreme in produse software pentru analiza datelor si in tool-uri pentru centrele de date, in contextul in care companiile telecom au cumparat tot mai putine echipamente de retea, Cisco simtind acest lucru in scaderea veniturilor.

Mai multe companii mari din tehnologie au anuntat disponibilizari masive, HP urmand sa renunte la 33.000 de angajati, iar Intel, la 12.000. Si Microsoft a anuntat ca isi va micsora efectivele cu 18.000 de oameni.

Cisco a anuntat in vara lui 2014 ca renunta la 6.000 de angajati. Analistii estimeaza ca veniturile Cisco pentru trimestrul trecut se vor situa in jurul a 12,6 miliarde dolari.

Compania este condusa din iulie 2015 de Chuck Robbins care si-a propus sa schimbe radical portofoliul companiei catre software-based networking, produse de securitate si produse de management. Majoritatea clientilor prefera acest tip de produse fiindca sunt mai putin scumpe si sunt mai versatile.