Franta si Germania vor o limitare a criptarii comunicatiilor, pentru o lupta mai eficienta impotriva terorismului
Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, merge marti la Berlin pentru a discuta cu omologul sau german Thomas de Maizière pe problema criptarii si semnificatia ei in lupta contra terorismului. Serviciile secrete au folosit de mult timp interceptarea telefoanelor, insa aparitia aplicatiilor mobile cu un inalt grad de criptare le ofera teroristilor posibilitatea de a comunica aproape nestingheriti.
Dupa ce a iesit la iveala faptul ca celulele teroriste care au organizat atentatul din noiembrie anul trecut, de la Paris, au utilizat aplicatii precum Whatsapp si Telegram pentru a face planuri, dezbaterea s-a intetit. Se cauta moduri in care criptarea sa fie limitata fiindca, desi autoritatile franceze strang multi gigabytes de date, nu exista moduri in care ele se fie cu succes decriptate.
Oficialii francezi spun ca problema criptarii a devenit extrem de complicata si ca lupta cu terorismul se face "cu o mana legata la spate".
Insa astfel de initiative impotriva criptarii comunicatiilor sunt puternic criticate de asociatiile de aparare a drepturilor consumatorilor si evident si de marile companii de tehnologie care vor sa furnizeze servicii cat mai sigure, criptarea avand un rol crucial.
Diverse declaratii ale oficialilor europeni pe tema criptarii se bat cap in cap. Este recunoscut faptul ca ea este necesara pentru increderea in retele si pentru pastrarea confidentialitatii informatiilor. Pe de alta parte, oficialii europeni spun ca teroristii profita de criptare si ca ceva trebuie facut.`

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Să băgăm criptarea la pușcărie!.. moaș-sa pe gheață!.. de criptare.
Pe bune, oameni buni?
https://en.wikipedia.org/wiki/Export_of_cryptography_from_the_United_States
Mai caut diseara ca acu n-am timp
criptarea trebuie sa ramana, dar in cazuri individuale ca si exceptie si doar dupa aprobarea justificata a unui judecator decriptarea ar trebuie sa fie posibila intr-un proces clar definit, temporar si limitat.
Algoritmii criptografici sunt larg cunoscuti.
Pot trimite o poza in care fiecare ultim bit din fiecare byte sa reprezinte un mesaj criptat. Interceptand poza NU vei putea face diferenta.
Post-factum, dupa ani si ani de cercetari, cu costuri de miloane, cineva poate cel mult sa dovedeasca ca da, am trimis un mesaj criptat (fara insa sa poata sa-l decripteze).
Dar cu ce folos daca scopul unei astfel de legi anti-criptografie e sa previna atentate teroriste?
Inainte de whatsapp si telegram nu au existat atentate teroriste?
Inteleg frustrarea serviciilor secrete, dar in viitor pur si simplu NU vor mai putea face interceptari electronice, decat daca au acces fizic la telefon/calculator.
O societate alienata care leaga pacientii in camasa de forta ca sa nu ii calce masina sau sa isi bage degetul in ochi.
"terorismul", dincolo de ceea ce reprezinta el in mod evident, tinde sa devina un "antichrist" care sa justifice absolut orice actiune a aparatelor de control.
nu putem avea si closca grasa si puii mari! prin urmare, fie acceptam controlul de dragul sigurantei, fie ne asumam riscul, dar ramanem "liberi"
Numai cei alesi vor avea imunitate sau gandurile lor vor fi secret de stat. de interes national.
Un scurt search:
https://www.weforum.org/agenda/2016/03/terrorism-in-europe-at-historical-high/
http://www.globalresearch.ca/the-terrorism-statistics-every-american-needs-to-hear/5382818
Deci cei care se panicheaza si fac valuri de fapt le joaca jocul teroristilor, fara reactia lor probabil nu ar mai exista terorism.
Exista si o teorie in care se zice ca aceste atacuri sunt dorite de catre unele guverne pentru a spriji masurile neconstitutionale impotriva libertatilor cetatenilor.
Eu nu tin secret cine sunt si ma doare undeva de interceptarea lor.
Insa faptul ca unii pot folosi aparatul de stat care ma supravegheaza in folosul propriu (doi si un sfert e un mic exemplu) e destul de periculos.
In Romania cel putin, unde cei care lucreaza in institutii publice precum interne, servicii secrete pot cumpara joburile si au o dimensiune a valorilor, caracterelor, si un bun simt microscopic, e pericol.
Mai degraba ar trebui sa ne gandim cum putem avea si noi un cuvant de spus fara sa fim manipulati ca oile.
In Brexit de pilda, toti politicienii si toata presa a mintit masiv, fara rusine (de ambele parti).
Acum, cand multora le pare rau de ce au votat, politicienii tin sa incalce legea netrecand decizia prin parlament cu argumentul democratiei.
In conditiile astea nici referendumul nu mai este act democratic.
Cum am putea sa tragem la raspundere politicienii, in acelasi grad in care noi raspundem:
=> daca se dau doi ani pentru furat din alimentara, sa se dea 20 pentru devalizarea unei intreprinderi
=> daca pentru o mica excrocherie se dau 2 ani sa se dea 10 pentru cel care minte in editorile la comanda (Cristoiule, te-ai inrosit la fata tot!)
etc
Devenind public, modulul executabil respectiv poate fi instalat de rauvoitori in locul celui standard si folosit pentru a executa ce cod vor, ceea ce secure boot trebuia sa previna. Fiind semnat cu o cheie in care calculatoarele au incredere, acest lucru nu se intampla.
A pierde ”cheia” ar fi insemnat ca certificatul folosit sa devina public, inclusiv cheia privata, ceea ce nu s-a intamplat.
Avand potentialul de a compromite securitatea oricarui sistem cu secure boot modulul respectiv poate fi considerat, figurativ, o ”cheie”. Dar nu in sensul unei chei criptografice. Din pacate cei care au descoperit problema au creat confuzie batand campii cu ”cheia”.
Eu ma trezesc cetatean second hand, cu drepturi mai putine decat necunoscuti care dau navala.
Intelegem partea umanitara insa, fara discernamant vom culege niste roade care nu o sa ne placa deloc.
Politicienii sunt raspunzatori pentru problemele astea.
Nu noi am votat sa facem razboaie in Irak, Siria, etc
Nu noi am cerut sa ii bombardeze.
Nu noi am dorit sa le dea arme diverselor grupari rebele din cauza caror acum ne pierdem dreturile.
Nimeni nu raspunde.
La fel e si in sistemul bancar, in presa, etc.
Nici o responsabilitate, nici o consecinta, isi asuma numai victoriile, noi suportam toate esecurile, nici rusine nu le mai e.
Acum sute de ani conducatorii erau in fruntea ostirilor, aveau rani din batalii.
Acum voteaza sa fie razboi si isi ascund copilul de armata.
Sau poate pierd prea mult timp la decriptari?
Hai sa limitam libertatile
Ce nu au facut-o si ala dinaintea noastra?
de prin 1938 asa mai exact la clubul Awshwitz-Birkenau?
Gasim noi un fel mai aparte
Daca pot de ce sa nu o faca
Rahat
aia de dincolo de balta a mare nu au curaj sa ceara asa ceva ....pe fatza