Pe 2 septembrie incepe oficial la Berlin cel mai mare targ de tehnologie al toamnei, iar pe 31 august si 1 septembrie marile companii de tehnologie vor anunta produsele cu care spera sa faca vvanzari frumoase in urmatoarele luni, in special in perioada sarbatorilor de iarna. Samsung si Motorola mizeaza pe smartwatch-uri, LG si Sony pe smartphone-uri, iar Fitbit vine cu produse care sa-i confirme pozitia de lider in vanzarea de "purtabile" pentru sportivi.

Berlin MesseFoto: Hotnews

Samsung

Gigantul sud-coreean a pregatit mai multe noutati, cea mai importanta urmand a fi in categoria ceasurilor inteligente. Gear S2, lansat anul trecut - tot la IFA - este de departe cel mai reusit ceas inteligent lansat de Samsung, datorita ecranului rotund si cadranului rotativ. Pe 31 august se lanseaza Gear S3 si asteptarile sunt mai mari. Zvonurile spun ca ceasul ar putea dispune de barometru si ca vor fi mai multe versiuni, iar Gear S3 este cotat de multe site-uri de tehnologie ca fiind cel mai asteptat terminal de la IFA 2016.

Samsung va prezenta si televizoare noi plus probabil si o noua tableta: Galaxy Tab 3.

LG

Compania va lansa un nou smartphone din gama "curbatelor" Flex: LG G Flex 3 despre care se zvoneste ca va avea un ecran de 5,5 inci, rezolutie 2560x1440 pixeli, 4 GB RAM si camera de 16 MP.

LG va aduce produse noi pe segmentul televizoarelor, dar si boxe wireless.

Lenovo/Motorola

Lenovo ar putea aduce noi versiuni ale ceasului Moto 360, cel mai bine vandut ceas cu sistemul de operare Android. Se zvoneste ca va fi lansata si o noua tableta, o tastatura "intuitiva" si noi module pentru personalizarea telefoanelor.

Sony

Brandul japonez devine din ce in ce mai mic pe piata smartphone-urilor, dar surse din piata spun ca vin noi modele. Unii sustin ca va fi prezentat un nou varf de gama) Xperia XR sau o versiune mai mica a lui X: Xperia X Compact.

Vor fi prezentate si televizoare noi, dar si playere Blu-ray 4K.

Huawei

Compania chineza care a vandut 100 de milioane de telefoane anul trecut are ambitii uriase si la IFA a avut si in anii trecuti prezenta semnificativa. Va fi probabil lansata o tableta in gama MediaPad, doua noi smartphone-uri si versiuni noi ale ceasului Huawei Watch.

Fitbit

Fitbit, compania care este lider la vanzarile de dispozitive "purtabile" pentru fanii sportului vine cu noi versiuni ale gadget-urilor Flex, respectiv Charge care au fost reinnoite uiltima oara in 2013, respectiv 2014. Charge 2 va avea un ecran mare pe care sa vezi diversele date de fitness si ambele ar putea primi capacitati integrate de plati. Flex este mai mic decat generatia precenta si masoara acum si distanta parcursa de inotatori.

Asus

Compania taiwaneza va lansa cea de-a treia generatie a ceasului ZenWatch care, spun sursele, va avea un design cu totul diferit fata de generatia precedenta.

Philips

Compania olandeza intra in categoria celor care prezinta la IFA diverse solutii pentru casa inteligenta. Philips aduce imbunatatiri sistemului Hue de control wireless a corpurilor de iluminat , prezemtand un nou senzor de miscare si noi tipuri de becuri colorate.