eMAG ar vrea sa introduca noi categorii de servicii pe site, exemple fiind plata de taxe si de utilitati, a spus CEO-ul Iulian Stanciu. Seful eMAG estimeaza ca retailerul va ajunge la afaceri de un miliard de euro/an in 2018 si vrea sa numarul de companii care vand pe platforma Marketplace sa ajunga la 4.000, de la 1.600 in prezent. Compania va avea trei depozite in tara, pentru a livra mai rapid produsele de mari dimensiuni, si va ajunge la 200 de pucnte de livrare.

Depozit eMAGFoto: eMAG

eMAG a avut afaceri de 1,95 miliarde lei in Romania, Ungaria, Bulgaria si Polonia, estimeaza cresteri de 35-40% pentru anul curent si ar vrea sa ajunga la o cifra de afaceri de un miliard de euro in 2018. Iulian Stanciu are 24% din actiunile eMAG, iar grupul Naspers 76%.

In Romana, eMAG a avut o crestere de 28% a cifrei de afaceri, pana la 1,39 miliarde de lei. Investitiile conmpaniei in toate pietele unde este prezenta s-au cifrat la 48 milioane euro anul trecut, jumatate fiind directionati catre Romania.

In portofoliul eMAG sunt un milion de produse, insa doar 10% sunt vandute direct de eMAG, restul de 90% fiind vandute de cei 1.600 de parteneri. Iulian Stanciu spune ca si-ar dori ca pe eMAG sa fie vandute si servicii, oferind ca exemple repararea de electronice, plata taxelor si plata utilitatilor. Vor exista pe eMAG si zugravi sau instalatori? Stanciu spune ca nu. "Acestea sunt servicii nestructurate in care oamenii discuta direct cu mesterul sau cu profesorul. Poate sa introducem reparatii de electronice, poate plata de utilitati, plata de taxe ne-am dori sa avem. Lucruri care sa-i faca viata mai simpla clientului", spune seful eMAG.

Pentru imbunatatirea timpului de livrare, eMAG va ajunge la 200 de puncte de livrare in Bucuresti si in tara pana la finalul lunii octombrie, din care 120 cu Posta Romana (in prezent sunt 35 de puncte la Posta). eMAG lanseaza de la 1 octombrie pentru Bucuresti si serviciul de livrare in 2 ore, disponibil non-stop, indiferent de ora sau zi a saptamanii.

eMAG are 2.900 de angajati, dintre care 500 lucreaza in afara tarii. Compania spune ca va angaja 300 de programatori in urmatorii doi ani.

Compania a lansat si eMAG Labs, un proiect de testare a noilor tehnologii, cum ar fi realitatea virtuala, internet of things sau boti. La inceput vor lucra zece oameni si investitia este de aproximativ jumatate de milion de euro. "Va fi o zona separata din business in care oameni dedicati se vor ocupa de testarea acestor tehnologii si vor veni sa ne spuna cum am putea ajuta business-ul folosind aceste lucruri noi".

eMAG, scurt istoric al achizitiilor

in 2012 s-a anuntat oficial ca Naspers va cumpara 70% din actiunile eMag, retailer electro-IT care atunci realiza afaceri de 150 milioane euro/an, iar anul acesta si-a propus sa ajunga la 500 milioane euro.

eMAG s-a extins in Bulgaria si Ungaria, iar in 2015 a anuntat intrarea in Polonia, preluand Agito, unul dintre cele mai mari magazine online locale.

In aprilie 2015 eMAG anunta ca preia Fashion Days, retailer online cu 400 de angajati.

In aprilie 2016 eMAG anunta ca achizitioneaza PC Garage, magazin online cu vanzari de 40 milioane euro/an.