Dell Technologies a anunţat finalizarea achiziţiei EMC Corporation, pentru suma record de 67 miliarde dolari, astfel luand nastere cea mai mare companie tehnologică cu acţionariat privat din lume. EMC are afaceri anuale de 24 miliarde dolari si efectivele pe plan mondial sunt de 70.000 de angajati. Compania are sediul in statul american Massachusetts, s-a infiintat in 1979 si este condusa din 2011 de Joe Tucci. EMC furnizeaza servicii de stocare a datelor, virtualizare, analiza si alte produse de cloud computing ce permit clientilor companii sa stocheze, gestioneze, protejeze si sa analizeze cantitati mari de date.

EMCFoto: Flickr

Preluarea a fost anuntata in octombrie 2015.

Michael Dell a cautat noi domenii in care sa-si extinda compania, dincolo de piata PC-urilor, care este in scadere. Marele pariu tine de stocarea si gestionarea datelor.

Michael Dell va fi seful celor doua companii combinate, din tranzactie urmand sa rezulte cea mai mare companie privata integrata (end to end) de tehnologie. Dell, fiind o companie mai mica decat EMC, se va imprumuta de la mai multe institutii pentru a realiza tranzactia.

Miscarea este considerata ca fiind una foarte curajoasa din partea Dell care ajunge sa concureze cu giganti precum IBM sau HP e o piata uriasa.

Michael Dell a preluat impreuna cu fondul de investitii Silver Lake controlul asupra corporatiei Dell pe care a delistat-o. Scopul a fost ca Dell sa aiba timp si libertate sa se detaseze de segmentul stagnant al computerelor si sa se orienteze catre sectoare care cresc puternic. Acum, prin preluarea EMC pentru o suma uimitoare, Dell pariaza pe piata stocarii datelor si se adreseaza celor mai mari companii, cu solutii complete.

Dell si EMC devin un fel de "one stop shop" pentru companii, un loc unde acestea gasesc o gama completa de servicii, gandirea fiind ca o astfel de miscare ar putea ajuta si vanzarile de servere Dell.

Pariul este insa riscant fiindca cele doua companii gigantice au decis sa fuzioneze in aceste vremuri in care unele mari companii de tehnologie aleg sa se scindeze in ideea ca business-uri mai mici se pot adapta mai repede nevoilor pietei,

”Am intrat în era următoarei revoluţii industriale. Lumea noastră devine mai inteligentă şi mai conectată cu fiecare clipă care trece, şi în cele din urmă va deveni interconectată cu un vast Internet of Things, care va pava calea realizării de lucruri incredibile de către clienţii noştri. De aceea am creat Dell Technologies. Dispunem de produsele, serviciile, talentul şi scara globală necesare pentru a fi un catalizator al schimbării şi pentru a ghida clienţii, mari sau mici, în călătoria lor digitală.”, spune Michael Dell, preşedinte şi CEO Dell Technologies.