Noul director al SAP Romania, Cristian Popescu, a anuntat ca subsidiara locala a grupului german dezvoltator de solutii software de business isi va mari echipa cu circa 100 de persoane, pana la finele anului. In prezent, SAP are 400 de angajati in Romania.

Cristian Popescu, Managing Director SAP RomaniaFoto: SAP Romania

"Planul nostru este sa terminam anul 2016 cu 500 de angajati. Vom face recrutari in Bucuresti, Cluj si Timisoara. Concurenta pe piata muncii este crunta. (...) Cunoasterea mai multor limbi straine este o necesitate indiferent de pozitia pe care o ai, pentru ca atunci cand vrei sa ajuti clienti din mai multe tari trebuie sa ai si aceasta capacitate. Acum, ca tinerii aleg sa studieze limbile straine, mai degraba decat tehnologia, arata ca acest domeniu al tehnologiei a ajuns la un grad de accesibilitate mai mare. Nu mai ai nevoie de 4 ani de liceu si 5 de facultate ca sa intri in acest domeniu, iar acest lucru demonstreaza cat de mult s-a schimbat tehnologia si cat de accesibila a devenit. Dar, cred ca inca mai avem multe de facut, legat de sistemul educational ar trebui adaptat mai bine, ar trebui sa fie mai proactiv", explica Cristian Popescu, Managing Director al SAP Romania.

SAP Romania a inregistrat, in anul 2015, o cifra de afaceri de 40 de milioane euro si un profit de 11 milioane euro. Si pentru 2016, compania vizeaza o crestere a afacerilor, pe baza accentuarii nevoii clientilor de a se adapta noilor modele de business impuse de tehnologiile digitale.

Pe plan local, SAP are birouri in Bucuresti, Timisoara si Cluj, cu o echipa de 400 de angajati,care ofera servicii de consultanta si de implementare a proiectelor bazate pe solutii SAP pentru clientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

"La sfarsitul primului trimestru, rata de retentie a angajatilor era de 92,6%, la acelasi nivel ca in aceeasi perioada a anului trecut, la nivelul intregului grup", arata reprezentantii companiei.

Cristian Popescu se alatura echipei de management a SAP dupa ce, in ultimii 2 ani, a ocupat pozitia de Country Sales Director in cadrul Fujitsu Romania. Anterior, el a facut parte din echipa Cisco, ocupand diverse functii si devenind, in 2010, Directorul General al companiei. Este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti - Facultatea de Inginerie Electrica - si detine o serie de certificari postuniversitare din partea Institutului de Administrare a Afacerilor (ASEBUSS) si din partea IMD Business School, din Elvetia.

Veniturile la nivel de grup ale SAP au fost de 9,96 miliarde de euro in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational al grupului s-a situat la 2,62 miliarde de euro, in crestere cu 8%.