Platforma de radio online Pandora a anuntat joi lansarea unui abonament pentru streaming la pret redus, incercand astfel sa reduca avantajul detinut in prezent pe aceasta nisa de platforma Spotify, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Serviciul premium va costa 4,99 de dolari lunar, jumatate fata de abonamentele similare oferite de Spotify si Apple Music pentru serviciile de streaming, un sector in crestere promitator in cadrul industriei muzicale.

Pandora premium va propune in lunile urmatoare noi functionalitati. Ascultatorii vor putea, atunci cand pierd conexiunea la internet, sa se deconecteze de la posturile de radio pentru a evita ascultarea cu probleme a serviciului de streaming.

Cu sediul in California, platforma Pandora este disponibila in SUA, Australia si Noua Zeelanda.

Radioul online a anuntat ca a semnat parteneriate cu Universal si Sony Music si va putea lansa in cursul acestui an un abonament la cerere. Serviciul Pandora este similar Spotify permitand ascultatorilor sa aleaga melodiile pe care vor sa le asculte.

Utilizatorii serviciului gratuit vor putea sa treaca de la o melodie la alta inchizand secventele de publicitate. Pandora vrea sa aduca flexibilitate utilizatorilor sai care vor putea sa asculte si plateasca ceea ce isi doresc, a spus Tim Westergren, cofondatorul Pandora.

Acest post de radio online revendica in prezent 78 de milioane de utilizatori activi, o cifra impresionanta pentru aceasta nisa, dar insuficienta pentru a concura serviciul de streaming Spotify, care are 100 de milioane de utilizatori, dintre care 30 de milioane sunt platitori.