Microsoft va inchide birourile Skype din Londra, masura care va duce la concedierea majoritatii angajatilor. In plus, cel mai probabil cladirea de birouri va fi eliberata de Microsoft, scrie Mediafax.

Decizia gigantului american vine intr-un moment cand industria britanica de high-tech este "disperata" sa demonstreze ca este deschisa pentru afaceri, in conditiile in care Marea Britanie se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana.

Microsoft a anuntat ca a decis sa "unifice unele divizii de inginerie, ceea ce va pune la risc mai multe roluri la nivel global din cadrul Skype si Yammer" si va intra intr-un proces de consultanta pentru a scapa de redundanta din companie.

"Suntem hotarati sa facem ce putem pentru a-i ajuta pe cei care vor fi afectati in proces", a anuntat Microsoft. Serviciul online de comunicatii Skype, fondat in Londra in 2003 si cumparat de Microsoft in 2011 pentru 8,5 miliarde de dolari, are peste 400 de angajati in capitala Marii Britanii.

"Este dezamagitor. Skype este o afacere emblematica pentru industria hi-tech din Europa si este un unicorn de inovatie si talent", a spus Russ Shaw, fondatorului grupului industrial londonez Tech London ADvocates, si anterior vicepresedintele Skype Emea, care a parasit compania cand aceasta a fost vanda catre Microsoft.

Fostii angajati spun ca miscarea nu este surprinzatoare, avand in vedere ca mai multi executivi ai Skype au plecat tacit din companie in ultimii trei ani.

¬Stiu ca este natural sa integrezi, dar Skype este o fractiune din compania care era¬, a spus un fost angajat.