Google a lansat oficial pentru Android si iOS aplicatia de chat Allo care se vrea a fi un concurent pentru Whatsapp, Facebook Messenger si Snapchat. Google spune ca principalul avantaj este legat de chatbot, asistentul software care poate anticipa raspunsurile pe care vrei sa le dai intr-o conversatie sau te poate ajuta sa cauti rapid diverse lucruri. Mesajele nu sunt criptate end-to-end, insa userii pot alege functia "incognito" si pot predefini cat timp sa fie pastrate mesajele.

Google AlloFoto: Google

Piata aplicatiilor de chat este plina, insa Google spune ca Allo are de partea sa inteligenta artificiala, spune compania, referindu-se la asistentul virtual (Google Assistant). Acesta iti poate sugera replici intr-o conversatie, te poate ajuta sa gasesti diverse lucruri pe Google in timp ce esti intr-o conversatie sau iti poate sugera replici cand un prieten itit rimite o fotografie.

Asistentul virtual iti poate recomanda emoticoane sau stickere intr-o conversatie in functie de stilul acesteia si poate fi utilizat si in cadrul unei conversatii de grup.

Utilizatorii pot avea "discutii" one-to-one cu asistentul in interiorul aplicatiei si ii pot cere sa caute pe Google, sa afiseze prognoza meteo, sa dea instructiuni de navigatie sau sa deschida anumite meniuri ale smartphone-ului.

Cateva dintre caracteristicile si functionalitatile Google Allo:

  •  Smart Reply – Poti sa raspunzi mai repede atunci cand esti in miscare, cu doar o atingere. Smart Reply poate sugera raspunsuri la fotografii si se imbunatateste pe masura ce este utilizat si se adapteaza la stilul utilizatorului
  •  Foto, emoji, stickere – Poti comunica in Allo desenand pe poze, prin emoji si text cu dimensiuni adaptabile, pachete cu stickere.
  •  Google Assistant integrat in Allo – Nu mai trebuie sa-ti intrerupi discutia pentru a cauta anumite lucruri. Poti obtine raspunsuri din interfata Allo cu ajutorul Google Assistant: vreme, trafic, locuri, destinatii, zboruri sau poti traducere fraze. Pentru a apela Google Assistant trebuie sa tastezi @google in Allo.
  •  Modul Icognito – Toate conversatiile sunt criptate in standarde precum Transport Layer Security (TLS). Exista insa pentru Allo si modul Icognito, precum in broswerul Chrome. Conversatiile in modul Incognito sunt criptate “end-to-end” si au caracteristici suplimentare de confidentialitate, precum notificari discrete si mesaje care expira.