Compania taiwaneza Asus a lansat oficial si in Romania laptopurile ultra-usoare Zenbook 3. Acestea masoara masoara 11,9 milimetri si cantaresc doar 910 grame, au pretri de la 3.199 lei, la 8.029 lei, iar potrivit reprezentantilor subsidiarei locale compania estimeaza ca va vinde circa 1.000 de unitati din gama nou lansata, pana la finele anului.

Asus ZenBook 3 UX390Foto: Hotnews

Alaturi de ZenBook 3 UX390, ASUS Romania a lansat pe piata locala mai multe noutati din serie: ZenBook UX330UA, ZenBook Flip UX360UA si ZenBook Flip UX560.

Specificatii ZenBook 3 UX390:

Carcasa este construita din aliaje de aluminiu din industria aeronautica, prelucrate pe masini cu comanda numerica. Acest aliaj este cu 50% mai rezistent decat cel folosit in laptopurile obisnuite si permite atingerea unei mase reduse de numai 910 grame, cu un profil de 11,9 mm si cea mai compacta balama din lume, de numai 3mm. Tastatura completa se ingusteaza la 2.1mm catre margini, lasand loc pentru sistemul audio cu patru difuzoare, proiectat de specialistii de la Harman Kardon.

Laptopul este primul portabil ASUS ce vine cu ecranul acoperit cu sticla Corning Gorilla Glass 4 pe intreaga sa suprafata interioara. Ecranul IPS dispune de o diagonala de 12.5 inci si o rezolutie FullHD. Are un procesor Intel Core i7 din cea mai noua generatie, 16GB de memorie RAM LPDDR3 si o unitate SSD ultra-rapida de 1TB. Pentru a preveni supraincalzirea laptopului a fost necesara conceperea unui sistem de racire de dimensiuni reduse, care sa-si mentina eficienta chiar si atunci cand hardware-ul este foarte solicitat. Ventilatorul intern are o grosime de numai 3mm, iar heat-pipe-urile din aliaje speciale de cupru ating 0.1mm in grosime. Aerul este circulat si evacuat prin grilele ascunse in balamale, sistemul de racire fiind eficient si silentios in acelasi timp. Bateria litiu-polimer de 40Wh asigura o autonomie de pana la 9 ore si poate fi reincarcata la 60% din capacitate in numai 49 de minute.

Noile modele Zenbook sunt deja disponibile in Romania, preturile si data intrarii in magazine diferind in functie de versiune. ASUS ZenBook Flip UX360 va avea preturi ce pornesc de la 3199 lei, iar modelul Zenbook 3 UX390 va costa aproximativ 8029 lei. Toate preturile sunt aproximative si includ TVA, au anuntat reprezentantii companiei.

ASUS Romania a anuntat ca estimeaza o cifra de afaceri de 120 de milioane de euro in acest an, pentru piata locala. "In ciuda faptului ca piata laptopuirlor este in scadere cu circa 10% in primele opt luni ale acestui an, noi am inregistrat cresteri si preconizam ca vom depasi estimarile initiale legate de cifra de afaceri pentru acest an", spune Ciprian Donciu country manager Asus in Romania si Ungaria.

ASUS are in Romania o cota de piata de 30% in perioada ianuarie - august, din punct de vedere valoric (nu al volumelor vandute), potrvit datelor GfK, citate de Ciprian Donciu.