Facebook a anuntat luni lansarea unei platforme de vanzari si cumparari pentru membrii sai, cu scopul de a concura site-uri precum eBay si Craigslist, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciul Marketplace va fi accesibil intr-o prima etapa utilizatorilor de peste 18 ani din Statele Unite, Australia, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Reteaua sociala va permite astfel celor 1,71 miliarde de utilizatori care doresc sa vanda un produs sa posteze fotografii cu acesta pe "Marketplace".

Serviciul va fi disponibil pe aplicatia mobila a Facebook, pentru detinatorii de iPhone sau Android (Google), precum si pe desktop.

Facebook a precizat ca circa 450 de milioane de utilizatori folosesc deja reteaua pentru a vinde obiecte precum masini, mobile sau haine pentru copii.

Marketplace va difuza fotografii cu produsele in functie de proximitatea potentialilor cumparatori iar utilizatorii isi vor putea adapta parametrii de localizare si cautare pentru produse specifice sau pentru categorii.

Facebook nu va percepe o taxa pentru aceste anunturi.

Reteaua sociala a mai incercat sa puna la punct o astfel de platforma in 2007, dar la acel moment nu a atras suficient de multi utilizatori.