Ce poate face noul asistent Google si de ce pariaza compania atat de mult pe el
Google Assistant nu pare foarte diferit de Google Now, insa lucrurile se vor schimba. Google spune ca Assistant invata despre utilizator, devine tot mai precis pe masura ce il folosesti mai mult si mai ales poti purta conversatii cu el.
Assistant va fi prezent pe noile telefoane Pixel, prezentate tot marti, dar si pe boxa inteligenta Home care va fi lansata spre final de an. Insa micul soft de inteligenta artificiala poate fi testat de oricine descarca aplicatia de mesagerie Google Allo de pe Google Play sau iOS.
Cei de la Google spun ca interfata conversationala este un mare plus si se adapteaza in functie de cum il folosesti si de unde, acumuland si informatii din conversatiile trecute pentru a afla cat mai multe despre tine si a-si adapta raspunsurile in functie de ce iti place si dwe ce aplicatii ai folosit.
Cei de la Google spun ca Assistant nu iti afiseaza o simpla caseta cu rezultate, ci te si ajuta sa duci lucruri la bun sfarsit. Poti ajunge sa faci doar cu ajutorul lui o rezervare la restaurant sau sa comanzi o pizza.
Assistant este generatia viitoare de Google Now si face tot ce face si Now, insa cu diferenta elementului conversational si de inteligenta artificiala. Google spune ca Assistant face rezultatele cautarii mai accesibile si, daca prin Now la multe intrebari ti se raspunde cu o pagina de web in care tu trebuie sa gasesti exact lucrurile care-ti trebuie, Assistant iti poate afisa direct lucrul cautat.
Asistentul este prezent in aplicatia Google Allo, apare pe telefoanele Pixel care se vor lansa in urmatoarele luni si va fi principalul mod de a interactiona cu boxa inteligenta Home care va fi si ea lansata in Europa pana la sarbatorile de iarna.
Pe viitor, fiindca tot mai multi au in casa sistemele inteligente care se pot conecta la internet, Asistentul poate fi folosit pentru a stinge becurile sau pentru a programa incalzirea sa porneasca la o anumita ora.
"Viziunea pe termen lung este ca Asistentul sa fie la dispozitia ta oricand ai nevoie de el si nu doar pe telefon, ci si in masina sau in casa", spune Gummi Hafsteinsson, product management director la echipa de ingineri care au creat Assistant.
Assistant este in "preview edition", ceea ce indica faptul ca mai este de lucru la el. Daca Google va reusi sa construiasca un asistent care sa dea raspunsuri excelente, atunci numarul de useri care-l vor folosi va creste enorm.
Va conta mult si cu cate aplicatii se vor incheia parteneriate astfel incat ele sa poata fi accesate de Assistent si cu cat mai multe colaborari vor fi incheiate, cu atat asistentul va fi mai util.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
E foarte fain ce face Google, dar istoria a diverse alte produse informatice arata ca orice produs inchis, controlat de o singura firma, ajunge mai devreme sau mai tarziu sa fie limitativ, si sa-ti limiteze alegerile de tehnologie cu care interactioneaza.