Apple este asteptat sa lanseze urmatoarea generatie de computere Mac la un eveniment de presa ce va avea loc pe 27 octombrie. Compania a trimis invitatiile, iar sub logo-ul colorat apar cuvintele "salut din nou". Evenimentul urmareste sa faciliteze lansarea celor mai noi versiuni ale Apple MacBook Pro, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este de asteptat ca noile computere sa vina cu o serie de schimbari majore ale modelelor pre-existente. Se zvoneste ca printre modificari apare si o banda OLED sensibila la atingere, in locul tastelor functionale din partea superioara a tastaturii, un senzor touchID pentru citirea amprentelor digitale, un corp mai subtire si renuntarea la USB-A, portul traditional pentru conectare, in favoarea unui USB-C, o versiune slim.

Exista, de asemenea, posibilitatea ca MacBook Air de 11-inch, cel mai ieftin laptop al companiei, sa fie abandonat in favoarea unui MacBook de 12-inch mai scump- pentru cei care au nevoie de un computer usor pentru deplasari.

Linia de MacBook Pro nu a mai fost actualizata din mai 2015, atunci cand a primit o suita minora de upgrade-uri, cum ar fi o viata mai buna a bateriei. Apple nu a fost capabil sa ofere schimbari majore din cauza intarzierilor in cea mai noua generatie de procesoare de la firma Intel, cu numele de cod Broadwell.

Procesoarele Broadwell au ajuns pe piata la mijlocul anului 2015, lasand, cu toate acestea, intrebari referitoare la intarzierea in oferirea unui upgrade.

Chiar si mai neglijat este Mac-Pro. Computerul a beneficiat de o reproiectare completa in decembrie 2013, dar de atunci a ramas neschimbat. Cu exceptia cazului in care compania a reusit sa pastreze confidentiale informatii referitoare la potentiale schimbari, aceasta stare a lucrurilor este probabil sa se mentina: nu se asteapta nicio actualizare in ceea ce priveste MacPro.