​Piata smartwatch-urilor a avut inca un trimestru foarte slab in care livrarile au scazut drastic, arata datele IDC. Au fost livrate 2,7 milioane de ceasuri, fata de 5,6 milioane in al treilea trimestru din 2015, iar declinul s-a produs in special din cauza Apple Watch.

Samsung Gear S3Foto: HotNews.ro

Livrarile Apple watch au scazut cu 72%, de la 3,9 milioane, la 1,1 milioane unitati, in timp de locul doi in piata este ocupat de Garmin, cu 600.000 de unitati. Samsung a livrat 400.000 de ceasuri intre iulie si septembrie, iar top 5 a fost completat de Lenovo si Pebble.

IDC spune ca cifrele arata clar faptul ca ceasurile inteligente nu sunt pentru oricine, mai ales ca foarte multi consumatori nu le vad utilitatea si nici nu exista diferentieri clare intre marci.

Rezultatele Apple pot fi explicate prin faptul ca Q3 2015 a fost extrem de bun, in timp ce doar in ultimele doua saptamani ale Q3 2016 a fost la vanzare noua generatie a ceasului.

La Samsung nu s-a lansat inca ceasul Gear S3 prezentat la inceput de septembrie, la Berlin, iar la capitolul Android Wear 2.0 lansarea primelor terminale a fost amanata pentru 2017.