Bitdefender se alatura Europol in proiectul CyberSecMonth, dedicat luptei contra amenintarilor mobile
Parte a acestei campanii, Bitdefender va oferi tuturor utilizatorilor, in perioada 24-28 octombrie 2016, protectie impotriva amenintarilor pe mobile. Solutia premiata Bitdefender Mobile Security valabila timp de sase luni este disponibila gratuit pentru descarcare in intervalul mentionat.
Solutia Bitdefender Mobile Security ofera protectie fata de amenintarile cibernetice care vizeaza telefoane inteligente sau tablete, cu impact minim asupra performantei, dar si o solutie anti-furt care localizeaza dispozitivul pierdut si permite activarea camerei foto de la distanta.
Campania CyberSecMonth a Europol si ENISA are loc in fiecare an in luna octombrie si pune la dispozitia publicului informatii despre amenintarile cibernetice ale momentului si promoveaza bunele practici in materie de securitate cibernetica. CyberSecMonth devine din ce in ce mai importanta in fiecare an pe masura ce numarul amenintarilor pe mobil urca semnificativ, sustinut de cresterea cererii pentru telefoane inteligente si tablete si scaderea preturilor acestora.
"CyberSecMonth este o initiativa laudabila pe care o sprijinim pe deplin pentru ca se pliaza pe misiunea Bitdefender, intr-o lume unde amenintarile pentru terminale mobile provoaca pagube materiale si chiar pierderi de vieti omenesti. Inca din 2001, misiunea noastra a fost sa castigam increderea clientilor - de la familii la cele mai mari corporatii - si sa asiguram simultan cea mai buna protectie si cea mai buna performanta", spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist in cadrul Bitdefender.
Statisticile Bitdefender arata ca amenintarile de tip ransomware, care cripteaza datele utilizatorilor si solicita ulterior recompensa, reprezinta jumatate din totalul amenintarilor pe mobil in Danemarca, un sfert in Germania, o cincime in Australia, 17% in SUA si 16% in Marea Britanie. In Romania, aplicatiile invizibile care distribuie continut publicitar nedorit au reprezentat cele mai frecvente amenintari in prima jumatate a anului 2016, reprezentand aproape un sfert din totalul celor existente.
Android.Trojan.HiddenAds si Android.Trojan.HiddenApp reprezinta 23% din totalul mostrelor de software periculos adresate utilizatorilor romani de Android si se manifesta prin incercarile de a se ascunde de utilizator dupa instalarea pe tableta sau telefon si prin distribuirea de reclame agresive care afecteaza atat performanta dispozitivelor, cat si experienta de utilizare.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU