Tot mai multi utilizatori din lume acceseaza internetul de pe dispozitive mobile, iar acum s-a petrecut un moment de referinta: in octombrie traficul generat de userii de PC-uri a fost in premiera mai mic decat cel generat de utilizatorii de smartphone si tableta, arata datele StatCounter. Diferentele desktop-mobil sunt uriase de la regiune la regiune. In Europa desktop-ul domina, in timp ce in Asia si Africa dispozitivele mobile au o pondere uriasa.

Mobile vs DesktopFoto: StatCounter

StatCounter spune ca traficul web de pe dispozitivele mobile a fost de 51,2%, in timp ce pe desktop, de sub 49%. Este un moment istoric fiindca pana in 2012 traficul de pe desktop si laptop avea 90% din total.

Cei de la StatCounter spun ca datele arata clar faptul ca acele companii care nu si-au adaptat site-urile pentru a fi cu usurinta accesate de de dispozitivele mobile trebuie sa o faca in cel mai scurt timp.

Raportul mobil-PC variaza mult de la regiune la regiune. In tarile dezvoltate PC-ul inca domina la capitolul trafic, in timp ce in tarile emergente mobilul este pe pimul loc, fiindca sute de milioane de oameni descopera in premiera internetul datorita smartphone-urilor si tabletelor.

De exemplu, in Europa traficul generat pe PC-uri reprezinta 67%, in timp ce in Asia este de 38%. In Romania desktop-urile si laptop-urile generaza 65%, in ce timp ce in Africa ponderea este de 40%.