Oracle va definitiva tranzactia prin care cumpara, cu 9,3 miliarde dolari, compania NetSuite care furnizeaza solutii software de cloud-computing. Tranzactia a stat sub semnul intrebarii fiindca o parte dintre actionarii NetSuite s-au opus, nemultumiti de suma oferita. NetSuite are vanzari de 700 milioane dolari/an si 4.600 de angajati.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oracle a oferit in vara 109 dolari/actiune in dorinta de a cumpara NetSuite, companie de cloud-computing fondata acum aproape doua decenii. Cateva luni a fost insa incerta tranzactia fiindca o parte din actionarii NetSuite s-au opus, cel mai vehement fiind fondul mutual T. Rowe Price, al doilea cel mai mare actionar. Reprezentantii organizatiei cereau ca Oracle sa plateasca 133 dolari/actiune. .

Intr-un final, peste jumatate dintre actionari au fost de acord cu pretul oferit de Oracle si tranzactia se va concretiza, uriasa companie de tehnologie urmand sa intre puternic si pe piata solutiilor pentru companii mici si mijlocii.

Intre Oracle s\i NetSuite exista o multime de legaturi. CEO-ul Zachary Nelson a lucrat la Oracle si este un apropiat al lui Larry Ellison, fondator al Oracle in 1982 si sef al acestei companii pana in 2014. Mai mult, Ellison este cel mai important actionar al NetSuite.

Sursa: New York Times