In Timisoara tariful pe kilometru este de 1,75 lei, pe minut este de 0,3 lei, tariful de baza este de 1,75 lei, iar tariful minim este de 7 lei.
Astfel, o cursa de la gara pana la Piata Unirii va fi de aproximativ 9 lei, in conditii de trafic normal.
Prima cursa va putea fi realizata incepand cu ora 13.00
Toti cei care nu au incercat Uber pana acum vor avea prima cursa gratuita, in limita a 30 de lei, daca isi fac un cont pe Uber.com/App si introduc in aplicatie codul TIMISOARA.
Cu patru orase si peste 140.000 de utilizatori, Romania este a doua tara ca importanta strategica pentru Uber in Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, unde serviciul are peste 300.000 de utilizatori si este prezent in noua orase.
"Timisoara va fi gazda a sute de mii de turisti in urmatorii ani - oferind un serviciu modern si digital, vrem sa ne aducem contributia la un oras dinamic, conectat si plin de viata, pregatit pentru 2021", a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania.
Primul timisorean care a incercat serviciul este Stefan Szakal, antreprenor local care a pus bazele mai multor afaceri in domeniul industriilor creative, printre care X3 si [e-spres-oh].
Uber este disponibi; in peste 500 de orase si se concentreaza in prezent pe Asia, cea mai recenta intrare fiind in Dhaka, capitala Banghladesh-ului, oras cu 16 milioane de oameni in zona metropolitana.
Ce trebuie sa stii pentru a merge cu Uber in Timisoara
- Descarca din timp aplicatia Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store, sau fa-ti cont aici.
- Cu Uber, nu ai nevoie de numerar. Fa-ti cont si inregistreaza un card bancar - totul in deplina siguranta.
- Deschide aplicatia, alege locul de pornire si vezi pe harta cum Uberul tau vine spre tine, in timp real.
- La destinatie, nu mai e nevoie de altceva. Plata se face electronic prin aplicatie si nu trebuie sa lasi bacsis.
- Imediat dupa, vei primi pe email un sumar al cursei - suma, distanta, traseul, cine te-a dus la destinatie. De asemenea, facturile fiscale pot fi accesate intrand in contul tau pe riders.uber.com/mytrips (click pe cursa, click pe 'vezi detalii si apoi 'descarca factura').
Sa se scrie Uber pe fiecare masina, sa se specifice ca nu e taxi si soferul sa plateasca taxe. Atat. Lumea nu va mai fi nemultumita.
de ce trebuie Uber "sa faca o initiativa"? nu poate parlamentul sa legifereze decat daca e tras de maneca? legatura cu comunistii imi scapa..
Oricat de mult ii uram pe taximetristi, exista o lege care spune clar ca pentru transport persoane iti trebuie licenta. Legea in Romania trebuie respectata, fie ca ne place, fie ca nu.
Uber are capacitatea sa faca lobby pentru schimbarea legii insa nu o face deoarece ii convine situatia actuala in care concurenta lor este puternic reglementata.
Singura problema in Romania este ca sistemul de impozitare e arhaic. Uber functioneaza legal, soferii Uber sunt platiti prin transfer bancar, deci ANAF trebuie doar sa ajunga la o intelegere cu Uber ca sa poata urmari impozitarea corecta a veniturilor. Partea cu licentele este o tampenie.. practic, licenta aia nu are nici o valoare pentru clienti. Taximetria e depasita de evolutia tehnologiei.
Sau tu crezi ca Uber le fura clientii pentru ca noi, clientii, preferam soferi fara certificat?
In articol scrie "zona metropolitana"
Am patit asta un Bucuresti: am dorit sa merg circa 2 Km si am fost refuzat de toti taximetristii. Am chemat un Uber care a venit pentru exact aceeasi suma. Diferenta a fost in curatenia din masina si cum arata, cum vorbea si cum se comporta soferul.
Legat de situatia legala: soferii Uber sunt PFA (Persoana Fizica Autorizata) si platesc impozit. Platile curselor fiind facute doar prin transfer bancar practic nu exista posibilitatea de evaziune fiscala intrucat se vede totul pe extrasul de cont. Poate ca si acest aspect - limitarea evaziunii - ii nemultumeste pe taximetristii clasici carora daca nu le ceri chitanta, apasa repede pe un buton si aparatul inregistreza doar pornirea 1,39 Lei. Restul la buzunar fara taxe si impozite.
E bine ca avem concurenta, dar sa se respecte aceleasi reguli. Unii sa aiba licenta si altii nu, nu este corect. In rest, piata ii va elimina pe cei care ofera servicii proaste
Sunt curios daca ANAF controleaza ceva din mizeriile astea venite din occident , asa cum face cu ai nostrii .
O sa fim toti slugi la corporatii in curand . Succes !