Mio, compania cunoscuta pentru sistemele de navigatie, a anuntat lansarea unui sistem de monitorizare a casei format dintr-o serie de senzori si din camere video. Totul poate fi controlat printr-o aplicatie ce trebuie instalata pe telefonul mobil, iar pentru inceput sunt disponibili cativa senzori de miscare, mai multi urmand a fi lansati in 2017. Solutia completa costa 1.400 lei.

Mio SmartFoto: Mio Technology

Sistemul cuprinde cinci elemente: o camera de supraveghere a locuintei, un gateway care stocheaza inregistrarile realizate de camera, un senzor de fereastra, un senzor de miscare si un hub amplasat intre un router si cei doi senzori.

Solutiile Smart Home ale Mio pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii care se gaseste pe iOs si Android. Este nevoie de un router puternic, de o conexiune performanta la internet si de un smartphone peste medie.

Tot mai multe companii lanseaza solutii pentru smart home "casa inteligenta", cum ar fi sisteme de iluminat, prize, sisteme de protectie si diverse aparate "smart".

Mio este cunoscuta pentru sistemele de navigatie (GPS-uri) din care spune ca obtine 60% din cifra de afaceri din Romania, in timp ce restul de 40% vine din vanzarile de camere de montat pe autoturisme.

Ca si preturi recomandate pentru sistemul Mio, senzorii costa 169 lei, Hub-ul este 479 lei, camera tot 479 lei, iar gateway-ul este 400 lei.

Mio este parte a grupului MiTAC International care mai detine marci precum Magellan si Navman.