Consiliul Concurentei a anuntat marti ca a autorizat cu anumite conditii tranzactia prin care PC Garage, magazin specializat in produse IT si electronice, este cumparat de catre Dante International, companie care detine cel mai mare retailer online eMAG. Tranzactia conduce la consolidarea pozitiei pe piata a Dante si, implicit la scaderea presiunii concurentiale pentru anumite categorii de produse, astfel ca Dante si-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piata comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare si anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro si www.electrofun.ro.

PC GarageFoto: PC Garage
  • "De asemenea, Dante s-a angajat sa nu se implice in activitatile cesionate pentru o perioada de cel putin 10 ani. Cesiunea va fi realizata sub forma unui transfer, fara intreruperea activitatii curente, pentru fiecare magazin in parte sau impreuna. Totodata, Dante va depune toate eforturile pentru a mentine viabilitatea economica si competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate si va asigura furnizarea de produse in conditii nediscriminatorii viitorilor cumparatori.
  • Dante va avea obligatia de a pune la dispozitia Consiliului Concurentei informatii referitoare la potentialii cumparatori si de a obtine acordul prealabil al autoritatii de concurenta referitor la cumparatorul desemnat", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa ce vor fi eliminate informatile cu caracter confidential.

PC Garage a avut afaceri de aproximativ 165 milioane lei anul trecut.

In anuntul de presa facut in luna aprilie din acest an pe tema tranzactiei, se preciza ca PC Garage va fi condus in continuare de Traian Cristea in calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea si platforma PC Garage vor fi pastrate si dezvoltate.

Fondat in 2005 de omul de afaceri Gabriel Vasile, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, cu peste 40.000 produse active. In 2009, compania a fost achizitionata de antreprenorul Marius Ghenea, care este in prezent senior adviser la fondul de investitii 3TS Capital si, care a mai detinut, de-a lungul timpului, afaceri cunoscute, precum Flamingo sau Flanco.

  • "PC Garage este un nume puternic si apreciat care a reusit sa creasca prin servicii bune oferite clientului, prin specializare si cunoastere foarte buna a produsului si a industriei. Apreciez comunitatea puternica din spate si oamenii talentati din echipa. Avand in vedere cresterea industriei de jocuri peste tot in lume si pozitionarea foarte buna a PC Garage in aceasta zona, vom investi in dezvoltarea regionala si cresterea gamei de produse si servicii.", declara in luna aprilie Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Iulian Stanciu are 24% din actiunile eMAG, iar grupul Naspers 76%. CEO-ul eMAG este convins ca in cativa ani PC Garage poate ajunge sa vanda de cateva sute de milioane de euro/an, in timp ce acum este la nivelul de 40 milioane euro. La asta va contribui si dezvoltarea internationala, planul eMAG fiind sa lanseze anul viitor PC Garage in Bulgaria si Ungaria, tari in care nu exista site-uri mari specializate pe gaming.