Pokemon Go, jocul care in iulie a fost un fenomen mondial, dar care a decazut mult de atunci, a anuntat cel mai mare update de pana acum, update care consta si in introducerea in joc a unor noi monstruleti virtuali. E de asteptat ca Niantic Labs sa vina cu noi anunturi in perioada Craciunului, mai ales ca acest update a dezamagit o parte dintre jucatori si doar noutati interesante ii pot retine in joc.

Pokemon Go updateFoto: Niantic Labs

Niantic adauga in joc sase pokemoni din a doua generatie, printre care se numara Togepi si Pichu care insa nu pot fi gasiti "in the wild", ci pot fi obtinuti doar dupa "clocirea" oualelor virtuale.

Niantic a mai anuntat ca celebrul Pikachu poate fi gasit in joc intr-o versiune speciala de Craciun. Daca acest pokemon era o raritate si cei care il capturau se mandreau cu acest lucru, de acum devine mult mai des intalnit in versiunea cu caciulita de Mos Craciun.

E de asteptat sa mai fie anuntate evenimente speciale in care punctele obtinute de useri in joc sunt mai numeroase ca de obicei, evenimente similare probabil cu cel facut de Halloween.

Insa anuntul Niantic a dezamagir o parte dintre jucatorii care s-au asteptat ca in joc sa fie introdusi 100 de pokemoni, nu doar cativa. Apoi raman cateva lucruri care nu par aproape de a deveni realitate: posibilitatea de a face schimb de pokemoni intre utilizatori si posibilitatea de a te lupta direct cu un anumit jucator,

La jumatate de iulie Pokemon Go era jucat de peste 40 de milioane de oameni in fiecare zi, insa de atunci numarul de jucatori a scazut enorm fiindca jocul nu a venit cu suficient de multe lucruri interesante.

Datele Apptopia arata ca numarul de download-uri ale jocului a fost de opt ori mai mic in noiembrie, fata de iulie.

Surse: BBC, CNET