O companie cu sediul in Colorado a anuntat recent lansarea unui pachet software pus pe un mic stick USB, care permite clientilor sa-si transforme cu usurinta PC-urile lor lente, depasite, in computere rapide pentru doar 24.99 de dolari, scrie presa americana.

Pentru aproximativ pretul unei mese de pranz, stick-ul USB al companiei Xtra-PC ruleaza un sistem complet nou de operare, pastrand in acelasi timp datele personale. Noul sistem va permite sa vizionati filme, sa ascultati muzica, sa scrieti documente sau chiar sa jucati pe calculator unele jocuri populare. Il puteti folosi chiar daca vechiul calculator nu mai are hard disk, pentru ca ruleaza direct de pe USB si se instaleaza numai in memoria RAM.

Asadar exista o modalitate de a evita cheltuirea a sute dolari pe un computer nou.

Marile companii de computere doresc sa se creada ca in aceasta industrie e perfect normal sa facem upgradela calculatoarele noastre de fiecare data cand PC-ul esueaza cu unele programe. Dar de ce nu ofera ele o solutie ieftina pentru a transforma calculatorele vechi? Ar fi cea mai proasta decizie de afaceri luata vreodata!

Dar la fel de adevarat este ca sistemul Xtra PC este de fapt bazat pe Linux, sistem de operare open source, deci gratis! Insa marea inovatie este ca Xtra Pc ii ajuta pe utilizatorii obisnuiti, fara mari abilitati tehnice, sa-si puna Linux pe calulatoarele vechi. Si intradevar ruleaza mult mai repede.