Bitdefender a anuntat preluarea partenerului sau de pe piata franceza, compania Profil Technology, ca parte a strategiei de expansiune a business-ului pe segmentul marilor companii. Aceasta este cea mai mare achizitie derulata de Bitdefender pana acum si intareste pozitia companiei in Europa si la nivel global.

Florin TalpesFoto: BitDefender

Preluarea permite companiei romanesti sa-si consolideze pozitia pe piata franceza atat pe segmentul enterprise cat si in consumer si adauga o echipa de 50 de profesionisti in vanzari, marketing si relatii cu clientii.

Prezent pe piata franceza din 2001, Bitdefender a devenit un jucator puternic in retailul de solutii de securitate cibernetica din Franta, controland o treime din piata solutiilor achizitionate in magazine de consumatorii francezi. Bitdefender protejeaza de asemenea mai mult de un million de calculatoare de business in toate industriile (sectorul public, educatie, sanatate, sectorul financiar).

"Franta este o piata cheie pentru noi in viitor. Prin preluarea business-ului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri si de clienti si ne propunem sa repetam in domeniul enterprise succesul inregistrat de noi pe piata consumatorilor rezidentiali, mizand pe superioritatea tehnologica a produselor noastre pentru a castiga o pozitie de lider", a declarat Florin Talpes, CEO Bitdefender.

Vanzarile Bitdefender catre mari companii s-au triplat in ultimii trei ani.

In 2016, Bitdefender si-a stabilit prezenta locala in Italia si Suedia ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, si si-a crescut reteaua de parteneri cu mai bine de 100% in ultimii doi ani.

Solutiile Bitdefender pentru protectia terminalelor din companii sunt inglobate in produsul numit Gravity Zone.