Transferul de putere se face la Washington si pe Twitter, noteaza vineri AFP, cu referire la faptul ca, in momentul depunerii juramantului de presedinte de catre Donald Trump, contul @POTUS (acronim de la "President of the United States"), folosit pana acum de Barack Obama, a fost transferat succesorului sau la Casa Alba, citeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contabilizarea tweet-urilor a fost adusa la zero, dar nu si a numarului de abonati. Obiectivul executivului american a fost initial sa pastreze impreuna abonatii (adica peste 13 milioane) dar, din motive neexplicate, acest numar se ridica la numai cateva milioane.

Un nou cont, @POTUS44, reuneste toate tweet-urile trimise de Barack Obama (aproape 350), care vor fi arhivate.

Aceeasi logica s-a aplicat si in cazul conturilor fostei Prime Doamne Michelle Obama (@FLOTUS), fostului vicepresedinte Joe Biden (@VP) si fostului purtator de cuvant Josh Earnest (@PressSec).

Pentru moment, noul presedinte al SUA pare decis sa foloseasca in continuare contul sau personal, @realDonaldTrump (peste 20 de milioane de abonati), de pe care a fost trimisa deja o rafala de tweet-uri imediat dupa incheierea discursului sau de investitura, rostit vineri pe esplanada din fata Capitoliului din Washington, adauga AFP.