Gigantul Foxconn, care in China are peste un milion de angajati, exploreaza posibilitatea de a investi peste 7 miliarde dolari intr-o uzina de display-uri in SUA, a spus seful companiei, citat de Reuters. "Exista un astfel de plan, dar nu reprezinta o promisiune, ci o dorinta", spune Terry Gou, CEO al companiei. Daca uzina va deveni realitate, la ea vor lucra minim 30.000 de oameni. Anuntul vine la cateva zile de la investirea presedintelui Trump care a spus de nenumarate ori ca principala vinovata pentru pierderea job-urilor americanilor este China.

HotNews.roFoto: Hotnews

Foxconn, care asambleaza in China iPhone si alte telefoane de top, are de cativa ani intentia de a investi in SUA, dar acest lucru va trebui discutat la mai multe niveluri, urmand sa se poarte negocieri si cu autoritatile americane pentru acordarea de facilitati.

Investitia ar putea sa fie realizata de compania de electronice Sharp, preluata anul trecut de Foxconn si ar putea genera intre 30.000 si 50.000 de locuri de munca.

Foxconn se nume pana de curand Hon Hai Precision si are majoritatea operatiunilor in China unde va continua sa investeasca puternic.