Alphabet, compania mama a Google, a obtinut un profit sub asteptari in trimestrul patru al anului trecut, din cauza unui impozit mai mare, dar analistii au apreciat progresele companiei in diversificarea afacerilor dincolo de poblicitate, transmite Reuters, citata de News.ro.

Profitul net al Alphabet a urcat la 5,33 miliarde de dolari, respectiv 7,56 dolari pe actiune, de la 4,92 miliarde de dolari, sau 7,06 dolari pe actiune in urma cu un an.

Excluzand elementele exceptionale, compania a castigat 9,36 dolari pe actiune, sub estimarea medie a analistilor, de 9,64 dolari pe actiune.

Veniturile consolidate au urcat cu 22,2%, la 26,06 miliarde de dolari, depasind estimarile de 25,26 miliarde de dolari.

Veniturile din publicitate, care au inca cea mai mare contributie la veniturile grupului, au avansat cu 17,4%, la 22,4 miliarde de dolari, a declarat directorul financiar Ruth Porat.

Restul veniturilor, care includ operatiunile hardware, vanzarile de aplicatii si serviciile cloud, au crescut cu 62%, la 3,4 miliarde de dolari.

¬Vedem un potential extraordinar al acestor operatiuni, precum si continuarea dezvoltarii veniturilor YouTube, altele decat din publicitate¬, a spus Porat.

Rezultatele au provocat o reactie mixta pe Wall Street, actiunile coborand la 838 de dolari pe unitate in timpul tranzactiilor electronice, dupa ce au inchis la 856,98 dolari pe unitate la bursa Nasdaq.

Google a platit in medie impozit pe profit de 22% in trimestrul patru, fata de 19% pe ansamblul anului 2016.