Sony a lansat la targul MWC Barcelona proiectorul Xperia Touch care transformă orice suprafață plană într-un ecran tactil HD (de înaltă definiție) cu diagonala de 23 de inci. Pretul recomandat este de 1499 euro, iar lansarea este in aceasta primvara.

Sony XPeria TouchFoto: Sony

"Xperia Touch este un proiector interactiv cu proiecție pe distanță scurtă și orientare verticală sau orizontală a imaginii, care transformă orice suprafață plană într-un ecran tactil HD (de înaltă definiție) cu diagonala de 23 de inci.(...) Interacțiunea prin atingere este posibilă grație cooperării dintre avansatul transmițător în infraroșu și detectarea în timp real a mișcării prin intermediul camerei integrate, ce funcționează la o frecvență de 60 de cadre pe secundă", spun cei de la Sony.

Xperia Touch este adresat familiilor care vor sa se distreze cu jocuri electronice, urmarind online conținut video prin streaming, sau comunicand prin aplicații de mesagerie instant ori pe rețele de socializare.

Xperia Touch este compatibil cu aplicația PlayStation 4 Remote Play si poate rula orice aplicație sau joc descărcate din Google Play Store.

Xperia Touch va fi disponibil în Europa prin intermediul unor distribuitori selectați de companie și prin Xperia Store Online începând din primăvara lui 2017, la un preț recomandat de 1.499 de euro.