Uber ar putea adauga in aplicatie un buton prin care cei care folosesc serviciile in New York vor putea da bacsis direct din aplicatie, masura putand sa se raspandeasca la nivel national daca va primi aprobari in New York si California. 11.000 de soferi Uber au semnat o petitie in care cer optiunea bacsisului, argumentand ca alte aplicatii de ride-sharing permit acest lucru si Uber devine necompetitiva, scrie The New York Times.

Uber New York CityFoto: Uber

Autoritatile spun ca optiunea de bacsis va imbunatati viata soferilor care pierd fiecare mii de dolari/an fiindca nu exista un buton prin care calatorii sa poata da rapid bacsis. Soferii pot primi cash, Uber neinterzicand asta, insa putini pasageri dau.

Petitia arata ca alte aplicatii, cel mai bun exemplu fiind concurentul Lyft, permit oferirea de bacsis direct cu cardul si, prin urmare, ofera conditii mai bune soferilor.

New York este cea mai mare piata pentru Uber in SUA si, daca autoritatile vor aproba aceasta optiune, nu ar fi deloc imposibil ca si alte mari orase sa urmeze exemplul.

The New York Times scrie ca seful Uber se opune introducerii acestei optiuni pentru ca ar face aplicatia mai putin atragatoare pentru clienti si pentru ca ar considera ca cei care nu dau bacsis ar putea avea un sentiment de vinovatie. Sursele citate de publicatie spun ca sunt in companie cativa directori care incearca sa-l faca pe CEO-ul Travis Kalanick sa se razgandeasca.