Solicitarea de a trimite 300 sau 600 de dolari este insotita de adresa “portofelului” virtual pentru rascumpararea in Bitcoin.
Compania citata mentioneaza ca, intr-un exemplu observat de ea, solicitarea este de 600 de dolari in conditiile in care primele cinci plati in acel “portofel” fusesera de 300 de dolari, ceea ce poate insemna ca grupul isi majoreaza pretentiile.

Unealta folosita a fost conceputa pentru a se adresa victimelor din numeroase tari, mesajele fiind traduse in mai multe limbi.

Plata trebuie facuta intr-o anume perioada de timp, Wana Decryptor 2.0 afisand o numaratoare inversa, insotita de amenintarea ca utilizatorul isi va pierde toate fisierele dupa ce timpul expira. Nu toate atacurile de tip ransomware (rascumparare) au o numaratoare inversa.
Pentru a se asigura ca victima nu rateaza avertizarea, WannaCry schimba imaginea de fundal a Windows cu instructiuni pentru gasirea instrumentului de decriptare descarcat de malware pe calculatorul infectat.

Pentru plata cat mai usoara cu bitcoin, malware-ul redirectioneaza catre o pagina cu un cod QR de pe portalul de specialitate btcfrog care face legatura cu principalul lor “portofel” bitcoin.

Ar fi foarte interesant de observat cine a contribuit in ultimul an la cresterea pretului pentru bitcoin.
Asta este numai inceputul.
Easy peasy.
P.S. Nu stii sa dai format, nu-i nimic...stiu altii. Protectie completa si gratis nu exista. Toti tre sa mancam, nu doar tu.
#showComment() #showComment()
Nu exista NICI UN ANTIVIRUS pentru tipul asta de virusi. Punct.
Pentru simplu fapt ca face parte din sistemul de operare are asa mare succes. Este ca si cum Acelesi om merge si la munca in mod obisnuit si merge si la furat pe timp de noapte. Se numeste viata dubla.
Pune mana pe carte si mai citeste, nu te mai uita la filme.
#showComment()
Si antivirusul win defender este bun, este gratis in win si este actualizat permanent.
Este normal ca in win sa apara cele mai multe problem este cel mai folosit la nivel mondial,deci aici sint si beneficile cele mai mari.
Sa nu credeti ca daca ar fii Liniu lider lucrurile ar sta altfel, bani nu au system de operare.
La telefon ai Android foloseste care antivirus pe el si de ce? Ghici ghicitoare cei?
da' bonuri de masa primesc...???
Parerea mea e ca aceste statistici sunt ca o fumigena sa te gandesti ca nu din Rusia vine atacul atata timp cat ei sunt cei mai afectati. Probabil in maxim 6 zile (termen maxim cat tin aia datele criptate) vor aparea tot Kaspersky sa zica ca au gasit solutia magica de a decripta si ca toti rusii care au antivirusul lor isi vor putea decripta datele gratuit si uite asa atacul masiv asupra Rusiei va avea un salvator. Si isi mai fac si reclama la produs ca sa mai instaleze cativa europeni solutia lor care, zic unii, e folosita de guvernul lor pentru a mai spiona.
Complicat ...