DevTalks, cea mai mare expo-conferinta dedicata comunitatii de developeri din Romania, revine anul acesta cu cea de-a patra editie in Bucuresti pe 8 iunie la Romexpo, pavilionul C1 si C2. La eveniment sunt asteptati peste 1 000 de programatori, pasionati de tehnologie, investitori, mentori si reprezentanti ai companiilor pentru a participa la sesiunile de continut care vor contura urmatorii pasi ai industriei IT din Romania. Peste 40 de speakeri atat din Romania, cat si din SUA, Canada, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Franta si Italia vor discuta despre ultimele noutati si tendinte din domeniul tehnologiei.

DevTalksFoto: Hotnews

DevTalks este organizat in jurul a 4 scene principale. Pe Main Stage participantii vor discuta despre Internet of Things, Inteligenta Artificiala, Machine Learning precum si despre alte tehnologii care vor contura viitorul. Scenele de Web & Mobile si BigData & Cloud vor aborda noile trenduri din domeniu si vor propune noi perspective asupra tehnologiilor actuale. Pentru prima oara la DevTalks participantii pot asista la prezentarile scenei de DevOps dedicata exclusiv profesionistilor interesati de integrarea abilitatilor operationale in echipele de dezvoltare.

In plus, noutatea acestei editii este reprezentata de workshop-urile tehnice si cele 2 scene aditionale dedicate mini-conferintelor unde speakerii si trainerii vor incuraja schimbul de idei si invatarea prin punerea in practica a notiunilor discutate pe teme precum Java sau Project Management.

Sesiunile de continut vor fi sustinute de peste 40 de speakeri, lideri si profesionisti locali si internationali din domeniul IT. Printre cele mai asteptate teme cu un impact puternic asupra viitorului societatii actuale se afla:

  • The Post JavaScript Apocalypse va prezentare sustinuta de Douglas Crockford, parintele JSON si inventatorul limbajului de programare Tilton unde vom afla care este urmatorul limbaj care va inlocui JavaScript si cum se va intampla acest lucru.
  •  From Turing to Watson and beyond ¬ Joe Winchester, Senior Technical Staff Member la IBM UK, va discuta despre evolutia inteligentei artificiale, pornind de la primele teorii ale lui Alan Turing despre viitorul algoritmilor si ajungand pana la exemplele reale ale anului 2017.
  •  Getting Started with AWS Lambda & the Serverless Cloud  va fi o discutie dedicata pe scena de Big Data & Cloud unde participantii pot afla mai multe despre baze de date, infrastructura aplicatiilor web  sau microservicii. Ian Massingham, Chief Evangelist - Europe, Middle East & Africa (EMEA) la Amazon Web Services, va povesti despre provocarile intalnite in acest domeniu si va oferi exemple reale participantilor.

In plus, pentru persoanele interesate sa discute mai multe cu speakerii prezenti la aceasta editie, formatul evenimentului incurajeaza interactiunea si networkingul. Alaturi de cele 4 scene dedicate sesiunilor de continut, experienta DevTalks Bucuresti va fi completata de zone special amenajate pentru valorificarea interactiunii dintre participanti, companiile partenere si speakeri. De exemplu, zona expozitionala este locul in care peste 20 de companii vor pregati experiente interactive si personalizate pentru participanti. Iar Fun Area, sponsorizata de eMAG, este locul unde profesionistii IT sunt asteptati in numar cat mai mare pentru a se distra alaturi de prieteni, interactionand cu tehnologii si gadget-uri de ultima ora.

Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: ING Software Development Center, IBM, Stefanini Romania, EMAG, Telekom, AdsWizz, Dell, DB Global Technology, Ericsson, Metro Systems, Luxoft, Endava, Societe Generale European Business Services, Ubisoft, Gameloft, Asseco South Eastern Europe Romania, Axway, EveryMatrix, DRAXLMAIER Group, MySql, UiPath Romania si Systematic.

Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks Bucuresti pot fi accesate pe http://www.devtalks.ro/bucharest/