Samsung Electronics a anuntat investitii totale de 18,6 miliarde dolari in tara de origine pentru extinderea actualelor capacitati de productie si pentru noi capacitati de productie de procesoare. Compania este lider mondial la productia in domeniu si spune ca investitiile vor duce la crearea a 440.000 de locuri de munca in urmatorii patru ani, incluzandu-le si pe cele de la furnizori, scrie Reuters.

Preturile procesoarelor pentru electronice au crescut fiindca este cerere tot mai mare intr-o piata in care vanzarile de smartphone-uri ating noi recorduri an de an. Preturile sunt tinute sus de faptul ca in prezent capacitatea de productie nu face fata cererii extrem de mari, insa este de asteptat ca lucrurile sa se egalizeze in 2018.

Samsung a anuntat investitii si in SUA, dar si in China, insa este presata in tara de origine, Coreea de Sud, unde cativa manageri sunt cercetati in scandalul de coruptie care a dus si la demiterea presedintelui tarii.

Samsung are 40% din piata mondiala a procesoarelor, iar trimestrul trecut a avut cel mai mare profit din ultimii trei ani.

Jay Y. Lee, presedintele Samsung Group, este acuzat ca a dat mita fostului sef de stat Park Geun-hye si imaginea companiei a avut de suferit.