Compania romaneasca de consultanta software Tremend, care se afla si in spatele site-ului si a aplicatiei pentru iPhone Hotnews, a organizat la finalul saptamanii trecute concursul de programare HackathOne 2014. Talentul si entuziasmul programatorilor antrenati in competitie se reflecta in succesul proiectelor dezvoltate si au fost motivele care au stat la baza hackathonului.

hackathoneFoto: Hotnews

fakepath\DSC_5489

Foto: Tremend

Proiectul Veggie Gym a fost desemnat castigatorul concursului de programare si a tabletelor puse la dispozitie ca premii. Echipa a creat un prototip de produs pentru un mediu de control automatizat al cresterii plantelor. Solutia consta in doua pompe (una pentru pomparea apei, una pentru pomparea fertilizatorului), doi senzori de umiditate, un senzor de lumina, un senzor pentru masurarea cantitatii de apa toate controlate de un dispozitiv Arduino si administrate dintr-o interfata Web.

hackathon

Foto: Tremend

Pe locul doi, proiectul R-Motion a fost de departe cel mai complet. R-Motion e un sistem de supraveghere video care permite monitorizarea incaperilor de la distanta prin intermediul site-ului sau a aplicatiei pentru telefoanele Android. R-Motion pune la dispozitia utilizatorilor mecanisme de detectare a miscarii, utilizatorii fiind notificati in timp real prin email, notificari pe telefon si SMS. Bazat pe un Raspberry Pi impreuna cu o aplicatie care capteaza imaginile de pe camera video atasata si le transmite catre un server complet care ofera atat o interfata Web cat si una pentru telefoanele mobile.

hackathon

Foto: Tremend

Programatorii romani sunt atrasi de astfel de oportunitati, atmosfera de lucru fiind plina de adrenalina si punand in evidenta talentul si creativitatea de care sunt capabili. De asemenea, un concurs de acest tip ofera un cadru de dezvoltare profesionala accelerata. Echipele sunt diversificate, iar prin urmare contributia si impactul fiecarui membru sunt foarte valoroase. "In urmatoarea perioada vom gasi surse de investitii pentru cele mai bune idei care au fost dezvoltate in acest hackathon. Responsabilitatea de a duce proiectul la urmatorul nivel va fi acordata membrilor echipei, cu sprijinul Tremend" spune Marius Hanganu, Managing Partner Tremend Software Consulting.

Concursul de programare a fost lansat ca provocare la nivel intern in organizatie si a antrenat energia a 30 de programatori, timp de 24 de ore. Instrumentarul a constat in placute Rasberry Pie, Arduino, accesorii precum camere video, accelerometre, giroscoape, termometre, senzori Hall magnetici, adaptoare WiFi, adaptoare Bluetooth, leduri, butoane, motorase, masinute si dispozitive Android.