Guvernul american a decis sa interzica agentiile federale sa mai cumpere softuri de la compania rusa Kaspersky Labs, specializata in securitate informatica, acuzand legaturi ale societatii cu serviciile secrete rusesti, scrie AFP.

Logo KasperskyFoto: YouTube

Biroul insarcinat cu achizitiile guvernului federal american (GSA) a precizat ca a retras Kaspersky Labs de pe lista vanzatorilor agreati.

Acesta decizie a venit in urma unui avertisment al serviciilor americane de informatii legate de folosirea softurilor Kaspersky.

Acestia si-au exprimat ingrijorarea fata de legaturile Kaspersky Labs cu armata si cu serviciile secrete rusesti, in cadrul unei audieri care a avut loc in mai in Congres, fara a putea insa sa precizeze aceste acuzatii.

Kaspersky Labs a negat orice implicare a autoritatilor rusesti, acuzand o decizie "fara dovezi concrete care sa sprijine aceste false alegatii".

Potrivit unei anchete a Bloomberg News publicata in aceasta saptamana, emailuri interne ale companiei arata ca Kaspersky a intretinut relatii stranse cu FSB, fostul KGB.

Kaspersky Labs a susatinut insa ca aceste mailuri au fost "prost interpretate sau manipulate", recunoscand insa o cooperare "de maniera regulata cu autoritatile, celelalte companii de securitate cibernetica si victimele criminalitatii cibernetice".