Datele cele mai pretioase, ferite de atacatori
Tehnologia Advanced Threat Defense identifica trasaturile si comportamentul specifice atacurilor ransomware si imbunatateste performanta detectiei de cod periculos. Un al doilea strat de protectie impiedica atacatorii sa cripteze date personale stocate in fisiere populare, precum My Documents, My Pictures, My Videos, astfel ca documentele cele mai de pret vor fi mereu in siguranta. Protectia Time Machine, destinata terminalelor Mac, permite utilizatorilor sa-si recupereze datele din copiile de siguranta si opreste hackerii sa le acceseze.
Un studiu realizat de Bitdefender arata ca 52% dintre utilizatorii de internet din Romania ar plati pentru a-si recupera datele personale de pe terminalul blocat, daca ar fi victime ale clasei de virusi ransomware. Suma medie pe care ar fi dispusi sa o achite este de 550 de lei.
"Explozia amenintarilor ransomware WannaCry si GoldenEye a adus securitatea cibernetica pe prima pagina a ziarelor si a crescut gradul de constientizare asupra pericolelor de pe internet. Utilizatorii asteapta acum mai mult ca niciodata de la solutiile de securitate pe care le folosesc sa le protejeze datele de amenintari informatice. Bitdefender 2018 este, din nou, cu un pas in fata atacatorilor si dubleaza protectia contra ransomware", spune Ciprian Istrate, vicepresedinte solutii pentru piata rezidentiala la Bitdefender.
Functionalitatea Webcam Protection din Bitdefender Total Security 2018 notifica utilizatorii de fiecare data cand o aplicatie neautorizata incearca sa acceseze camera web. Atacatorii pot controla cu usurinta dispozitivele folosite frecvent fara stiinta proprietarilor de drept, pot accesa reteaua de acasa si se pot folosi de acestea pentru a avea acces la tot ce se intampla in locuinta si la informatii dintre cele mai personale.
Copiii vor fi in siguranta pe internet
Unul din sapte minori are simultan telefon si calculator, iar timpul petrecut pe aceste dispozitive urca de la trei ore la varsta de cinci ani, pana la aproape cinci ore in adolescenta, arata datele interne ale Bitdefender. Mai grav, unul din trei vizitatori ai site-urilor cu continut pornografic este minor.
Noul Firewall le permite utilizatorilor sa beneficieze mai usor de aceasta functionalitate importanta. Account Privacy pentru iOS si Android va verifica daca vreunul dintre e-mail-uri a fost sustras si ar putea fi folosit apoi pentru atacuri tintite sau santaj.
Cea mai buna protectie pentru webcam este sa lipesti o banda peste webcam.
Minciuna:
"Mai mult, incasarile din ransomware au adus anul trecut dezvoltatorilor si gruparilor infractionale din spatele acestora peste un miliard de dolari, bani primiti direct de la victimele care au cedat santajului."
Declaratie oficiala:
Nu este dovedit mai mult de 10 mil. dolari, tocmai pentru ca nimeni nu are garantia ca mai primeste acces la date.
****
Minciuna:
"Un studiu realizat de Bitdefender arata ca 52% dintre utilizatorii de internet din Romania ar plati pentru a-si recupera datele personale de pe terminalul blocat, daca ar fi victime ale clasei de virusi ransomware. Suma medie pe care ar fi dispusi sa o achite este de 550 de lei."
Realitate:
nu se cunoaste pana la ora de fata nici un cont oficial in care se poate plati pentru asa ceva. In Romania inca nu este cunoscuta plata in bitcoin, moneda virtuala in care se face plata banilor pentru decriptare.
BitDefender & altii de genul asta, nu fac decat reclama fara acoperire in realitate. Virusii cu pricina, da, exista, dar "scapati" din laborator de la asemenea firme.
In RO se fac destule plati cu bitcoin. Cunosc mai multe persoane care au bani depusi in diverse "crypto currencies".