​Microsoft s-a razgandit partial dupa ce anuntase ca vrea sa renunte la programul de grafica Paint care exista de 32 de ani. Miile de mesaje venite de la fani i-au facxut pe cei de la Microsoft sa decida ca Paint va fi inclus in Windows Store in viitor pentru a fi instalat de cei care doresc, fiindca programul de grafica nu va mai fi preinstalat pe sistemul de operare.

Microsoft nu renunta definitiv la PaintFoto: Microsoft

Microsoft anuntase luni ca Paint este inclus pe lista programelor la care nu se va mai lucra pentru dezvoltare si la care s-ar putea renunta. Pe internet au aparut foarte multe proteste, multi spuand ca Paint este probabil cel mai grozav program de Microsoft.

Microsoft a anuntat ca se razgandeste si ca nu va renunta de tot la Paint, urmand ca programul sa fie disponibil pe magazinul de aplicatii Windows Store pentru a fi descarcat de cei care doresc. Insa nu este acelasi lucru, fiindca programul nu va mai fi preinstalat pe Windows si deci nu va mai avea locul privilegiat.

Mai mult, pentru ca in multe companii angajatii nu au dreptul de a instala programe pe calculatoarele de la serviciu, foarte multi nu vor mai putea folosi Paint de acum.

Paint este extrem de popular mai ales pentru simplitatea in utilizare.