Viitorul inteligentei artificiale a devenit subiect de contradictie intre doi dintre cei mai celebri oameni din tehnologie: Elon Musk si Mark Zuckerberg. Primul este mai pesimist si spune ca va veni o vreme cand inteligenta artificiala va distruge omenirea, in timp ce seful Facebook este mult mai optimist si spune ca inteligenta artificiala ne va imbunatati mult viata.

Elon MuskFoto: Wikimedia Commons

Sunt doua opinii opuse privind inteligenta artificiala (AI) si evolutia ei. Unii spun ca lucrurile pozitive vor fi net mai multe decat dezavantajele, in timp ce altii spun ca ne distrugem cu mana noastra si ca aceste programe vor prelua controlul. O contradictie intre doi dintre cei mai cunoscuti oameni din tehnologie arata ca ambele tabere sunt bine reprezentate.

Elon Musk a spus de mai multe ori in ultimii trei ani ca inteligenta artificiala devine cea mai mare amenintare pentru existenta umanitatii si ca riscam sa devenim irelevanti in fata "masinilor". Cel mai recent avertisment a venit de la Musk pe 17 iulie.

Mark Zuckerberg i-a dat o replica lui Musk intr-un live pe Facebook in curtea casei sale din Palo Alto. Zuckerberg spune ca este foarte optimist si ca lumea va deveni mai buna datorita AI. El a adaugat ca sunt o multime de sceptici care vin cu scenarii catastrofice si i-a catalogat pe acestia ca fiind negativisti si iresponsabili.

Elon Musk i-a dat apoi pe Twitter replica lui Zuckerberg: "Am vorbit cu Mark despre asta, cred ca are o viziune limitata asupra subiectului".

Sursa: CNBC