Apple a anuntat rezultatele financiare pe al treilea trimestru fiscal al anului, vedeta fiind seria de tablete iPad. Rezultatele financiare recente ale Apple aduc compania condusa de Tim Cook la o valoare de piata de 800 de miliarde de dolari, intarindu-si pozitia de lider in topul celor mai valoroase companii si distantandu-se de Google, potrivit News.ro.

Insa, vedeta celui de-al treilea trimestru fiscal din 2017 a fost, in mod evident, iPad. Vanzarile acestui segment au crescut, ceea ce nu s-a mai intamplat din 2014.

Fata de anul anterior, vanzarile de iPad-uri au fost mai mari cu 15%. In Q3, Apple a vandut 11,4 milioane de tablete, obtinand venituri pe acest segment de 4,96 miliarde de dolari. Cresterea fata de trimestrul precedent este de 28%.

Pentru Apple este un sezon atipic, in care tabletele eclipseaza smartphone-urile.

Din pacate pentru compania condusa de Tim Cook, cresterea numarului de unitati vandute nu a adus si o crestere de acelasi calibru a veniturilor. Acestea au inregistrat o crestere de doar 2%. Dezechilibrul vine din faptul ca aceasta crestere a vanzarilor este adusa de noul model ieftin de iPad.

In martie anul acesta, Apple a lansat un inlocuitor pentru iPad Air 2, care costa 329 de dolari.

Compania americana a ales o marja mai mica de profit pentru a creste vanzarile, ceea ce este atipic pentru Apple.