Kremlinul a calificat joi drept "concurenta neloiala" decizia Washingtonului de a interzice agentiilor federale americane sa foloseasca softuri produse de societatea rusa Kaspersky Labs, specializata in securitatea informatica, scrie AFP.

Logo KasperskyFoto: YouTube

"Desigur, aceste acte tin de concurenta neloiala si de incarcarea tuturor normelor comertului international", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Invocand legaturi cu serviciile rusesti de informatii, seful Departamentului american pentru securitate interna, Elaine Duke, a ordonat tuturor functionarilor federali sa dezinstaleze in 90 de zile toate softurile antivirus ale Kaspersky Labs de pe computerele guvernului si ale agentiilor federale.

Marti, biroul guvernului federal american insarcinat cu achizitiile a retras deja Kaspersky Labs de pe lista furnizorilor agreati.

Aceasta decizie "vizeaza sa afecteze pozitiile societatilor rusesti competitive pe scena internationala, in acest caz Kaspersky", crede Peskov.

Kaspersky Labs, care produce softuri antivirus foarte populare si isi realizeaza veniturile in proportie de 85% din export, neaga orice legatura cu autoritatile rusesti.

Relatiile dintre SUA si Rusia se afla la un nivel minim dupa alegerea lui Donald Trump, pe fondul dosarelor ucrainean si sirian si al acuzatiilor de ingerinte rusesti in alegerile prezidentiale americane.