Trei femei, foste angajate la Google au intentat un proces companiei, acuzand-o de discriminare impotriva femeilor, la nivelul salariilor si promovarea, scrie Reuters.

Logo GoogleFoto: Wikipedia

Procesul intentat in San Francisco, California, vine in momentul in care Google se confrunta cu investigatia Departamentului de Munca al SUA pentru partinire.

Reclamantele sunt o fosta inginera de software, o fosta specialista in comunicare si un fost manager care a lucrat in diverse pozitii la compania din California. Acestea spun ca Google plateste femeile mai putin decat pe barbati, in locuri de munca similare si aloca femeilor joburi in care sansele de promovare sunt scazute.

James Damore, inginerul care a fost recent dat afara de Google din cauza notei despre diversitate si despre rolul femeilor in industria IT a spus pentru CNN ca pentru Google concedierea sa a fost o miscare de PR si a adaugat ca, daca ar fi sa rescrie nota de 3.300 de cuvinte, ar schimba unele formulari, dar ar pastra idelle principale. El mai spune ca textul a fost gandit sa ramana in interiorul companiei, nu sa fie facut public. Reamintim ca Damore sustinea in nota interna, ca prezenta foarte redusa a femeilor in industria "tech" este datorata diferentelor biologice dintre cele doua sexe.

Textul lui Damore a starnit dezbateri aprinse, mai ales fiindca sustine ca aptitudinile naturale ale barbatilor ii conduc sa devina programatori, in conditiile in care femeile sunt mai inclinate "spre sentimente si estetica mai degraba decat spre idei".