Google, amenintat cu sanctiuni financiare din partea UE, a prezentat miercuri solutii care sa puna capat practicilor considerate neconcurentiale la serviciul sau de comparare a preturilor, care va fi de acum inainte gestionat de maniera independenta, scrie AFP.

Acuzat de Comisia Europeana de abuz de pozitie dominanta in cautarile online pentru a favoriza comparatorul sau de preturi "Google Shopping", gigantul american are termen pana joi pentru a veni cu solutii. In aceasta afacere, Google a fost condamnat la finele lui iunie la o amenda de 2,42 miliarde de euro.

Grupul a decis sa creeze o entitate autonoma pentru "Google Shopping" care va participa de acum, ca toate celelalte servicii de comparare de preturi concurente, la licitatii pentru a-si putea plasa anunturile publicitare la inceputul paginii de cautari.

Concret, cand un internaut va lansa o cautare pe Google pentru un produs, se va afisa in capatul primei pagini un fel de panou publicitar format din zece casete care arata un rezultat cu o fotografie si numele comparatorului de preturi folosit. Fiecare dintre aceste casete va fi pusa la licitatie intre comparatoarele de preturi.

"Google Shopping va participa la licitatii cu arme egale si va fi gestionata ca o entitate separata, participand la licitatii in acelasi fel ca si ceilalti", a declarat un purtator de cuvant al Google, Al Verney.