​Google a lansat miercuri noua generatie a smartphone-ului de varf de gama Pixel, dar si o multime de alte produse cu care gigantul american va concura direct cu alti "grei" precum Apple sau Amazon. Google a lansat castile care traduc instant in alta limba tot ce spui, dar si o camera video de mici dimensiuni care filmeaza automat cand se intampla ceva notabil in jur. In Europa, Pixel 2 costa de la 799 euro, iar varianta cu ecran mai mare costa de la 939 euro. Cei care vor modelul cu 128 GB stocare trebuie sa plateasca 110 euro in plus.

Gadget-urile lansate de GoogleFoto: Google

Pixel 2

Noul smartphone vine in doua versiuni: Pixel 2 cu ecran de 5 inci si Pixel 2 XL cu ecran de 6 inci (prima generatie avea 5,5 inci). La fel ca si la prima generatie, punctele forte tin de camera si de software - cea mai "pura" varianta de Android : 8.0 Oreo.

Pixel 2

Display: 1080 x 1920 pixeli, 441 ppi

Greutate: 143 de grame

Camera principala: 12.2 MP, f/1.8

Camera secundara: 8 MP, f/2.4,

Memorie: 4 GB RAM, Stocare 64/128 GB

Chipset: Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835

CPU: Octa-core (4x2.35 GHz Kryo & 4x1.9 GHz Kryo)

Capacitate baterie: 2700 mAh

Pixel 2 XL

Display: 1440 x 2880 pixeli, 538 ppi

Greutate: 175 de grame

Camera principala: 12.2 MP, f/1.8

Camera secundara: 8 MP, f/2.4,

Memorie: 4 GB RAM, Stocare 64/128 GB

Chipset: Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835

CPU: Octa-core (4x2.35 GHz Kryo & 4x1.9 GHz Kryo)

Capacitate baterie: 3.520 mAh

Noile telefoane Pixel sunt rezistente la apa (IP67), ceea ce inseamna ca pot fi scufundate la maxim un metru sub apa timp de o jumatate de ora.

Mufa traditionala de casti a disparut, insa acestea pot fi introduse in mufa de incarcare USB-C sau pot fi utilizate casti wireless, Google lansand si un astfel de produs,

La noile telefoane difuzoarele sunt stereo si se gaseasc pe partea frontala. Tot pe aceste modele se gaseste si o aplicatie preview pentru tehnologia de realitate augmentata numita Lens. Utilizatorii pot sa indrepte camera telefonului spre un restaurant si pot automat sa vada preturile si cronicile pentru acel local. Un alt exemplu: daca fotografiezi o adresa de e-mail de pe o carte de vizita, scrisul este recunoscut de aplicatie si se deschide automat Gmail cand doresti sa trimiti un e-mail la acea adresa.

In SUA, Pixel 2 costa 649 dolari in versiunea cu 64 GB si cu 100 de dolari mai mult la varianta cu 128 GB stocare. La Pixel 2 XL preturile sunt de 849, respectiv 949 dolari in functie de stocare. Livrarile pentru Pixel 2 incep in 17 octombrie, iar cele pentru XL, in noiembrie.

Din prima generatie s-au vandut 2,8 milioane de unitati, putin in comparatie cu alte telefoane premium din piata. Vanzarile au fost mici din cauza problemelor cu stocurile.

Alte gadget-uri lansate de Google

Compania a lansat si Pixelbook, un laptoop convertibil cu ecran de 12,3 inci care se poate "impacheta" si devine tableta. Livrarile incep din 31 octombrie, pretul este de 999 dolari in SUA.

Google a prezentat si camera numita Clips, o camera video de mici dimensiuni care se foloseste de tehnologii precum machine learning pentru a face automat filmulete scurte. Practic, camera declanseaza automat filmarea cand detecteaza actiuni interesante si ajunge sa recunoasca fetele pe care le "vede" cel mai des. Camera va fi lansata in viitorul apropiat, costa 249 de dolari, nu are viewfinder si face filmulete de sapte secunde. Este gandita mai ales pentru parintii care vor sa "captureze" instantanee cu copii lor in timp ce acestia se joaca. Produsul va declansa cu siguranta controverse pentru ca va putea fi folosit si pentru a incalca intimitatea unor persoane.

Au fost lansate si doua boxe: una de mici dimensiuni si la pretul de 49 dolari, numita Home Mini si una mai sofisticata cu sunet de inalta calitate, numita Home Max. Ambele sunt folosite dand comenzi vocale catre Google Assistent. Un exemplu oferit de companie: ii spui boxei unde ti-ai pus pasaportul, iar un an mai tarziu, cand ai nevoie de el, o intrebi unde l-ai pus.

Un alt produs interesant este Google Pixel Buds, o pereche de casti wireless care se sincronizeaza cu noile telefoane Pixel. Costa 159 de dolari in SUA, iar aplicatia cea mai spectaculoasa este legata de faptul ca aceste casti se folosesc de Google Translate si pot sa iti traduca instant cuvintele intr-o alta limba.