​Facebook a anuntat rezultate record pentru trimestrul al treilea, venitul crescand cu 49%, la peste 10 miliarde dolari, in timp ce numarul celor care intra zilnic pe retea a ajuns la 1,3 miliarde dolari. Facebook este in mijlocul unui scandal in SUA pe tema modului in care Rusia a folosit reteaua pentru a influenta rezultatul alegerilor din SUA.

Logo FacebookFoto: Hotnews

Facebook are peste 23.000 de angajati, cu 47% mai mult decat acum un an. Numarul celor care intra macar o data pe luna a ajuns la 2,07 miliarde dolari, iar 1,37 miliarde intra in fiecare zi. In Europa sunt 364 milioane utilizatori care intra lunar.

Venitul a depasit in premiera 10 miliarde dolari (10,32), crescand cu 47% in Q3, iar venitul net a urcatt cu 79%, pana la 4,7 miliarde dolari. Aproape toate veniturile Facebook (10,14 miliarde dolari) au venit din publicitate, 88% fiind ponderea publicitatii pe mobil.

Facebook este in centrul unei "furtuni" politice in SUA din cauza modului in care entitati finantate de Rusia au plasat stiri false si mesaje menite sa-i divizeze pe americani inainte de alegerile prezidentiale din 2016.

Oficialii companiei sunt audiati in Congresul SUA si compania este criticata pentru modul in care a gestionat manipularile venite din Rusia.