​Publicatii precum Bloomberg, Reuters si Financial Times scriu ca se pregateste o oferta record in lumea producatorilor de procesoare, fiindca Broadcom va face o oferta nesolicitata pentru a prelua Qualcomm. S-ar forma un gigant de 200 miliarde dolari, insa pana acolo mai sunt multe obstacole, ambele companii fiind implicate in tentative de preluare a altor jucatori importanti.

Logo QualcommFoto: Hotnews

Sursele spun ca in acest weekend cei de la Broadcom vor prezenta oferta sefilor Qualcomm si ca sunt dispusi sa ofere peste 70 dolari/actiune, ceea ce ar insemna o valoare de 100 miliarde dolari pentru Qualcomm, nu departe de capitalizarea Broadcom.

Actiunile ambelor companii au crescut dupa aparitia primelor zvonuri, insa avansul a fost mai puternic la Qualcomm, peste 13%, mai ales ca in ultimele luni actiunile companiei au scazut.

Ambele companii sunt in curs de a cumpara alte companii, procedurile fiind insa complicate. In plus, Broadcom este pe cale de a-si muta sediul din Singapore in SUA.

Qualcomm este mai cunoscuta publicului larg prin procesoarele prezente in smartphone-uri de la marci precum Apple, Samsung si LG. Broadcom este cunoscuta pentru chip-urile WiFi.

Broadcom are 11.000 de angajati si a fost fondata acum 26 de ani. Qualcomm are de trei ori mai multi angajati si a fost infiintata in 1985. Broadcom avea o capitalizare de piata de 111 miliarde dolari, iarQualcomm, de 91 miliarde dolari.