Uber va cumpara 24.000 de masini Volvo, scopul fiind de a crea o uriasa flota de masini ce se pot conduce singure
Volvo Cars a anuntat ca va livra catre Uber "zeci de mii de masini" compatibile cu instalarea de sisteme autonome, intelegerea fiind pentru perioada 2019-2021. Reuters citeaza un reprezentant Volvo care spune ca vor fi 24.000 de masini. valoarea contractul va fi undeva in jurul a 1,4 miliarde dolari.
Producatorii auto, aplicatiile de transport stil Uber si startup-urile de tehnologie au parafat in ultimii ani multe aliante, bazandu-se pe prognozele care arata ca sunt perspective sa sa creeze business-uri de miliarde bazate pe masini electrice autonome ce pot fi chemate prin aplicatie.
Volvo va livra SUV-uri XC90 pe care Uber va pune tehnologia care le va da un grad ridicat de autonomie. Uber si Volvo testeaza din 2016 masini autonome in Tempe (Arizona) si in Pittsburgh, dar mereu sa afla la volan un om care sa intervina in caz de nevoie.
Modelul ideal ar fi ca aceste masini sa ajunga sa ruleze fara sofer si sa poata fi chemate prin aplciatia Uber, compania putand economisi mult daca din ecuatie iese soferul. Insa pana acolo mai este mult si Uber va trebui sa convinga autoritatile ca masinile autonome sunt 100% sigure.
Intelegerea ajuta ambele companii: Uber este prinsa in mai multe scandaluri legate de cultura din companie si de programul pentru masini autonome, in timp ce Volvo, detinuta de chinezii de la Geely, pierde sute de milioane de dolari/trimestru.
Mai multi analisti spun ca acesta este viitorul si ca vor scadea vanzarile de masini realizate de persoane fizice, insa vor creste puternic cele facute de companii precum Uber sau Lyft care isi vor crea flote uriase.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Uber vinde cai verzi pe pereți investitorilor, la fel ca Tesla. De la firme ca astea o să pornească următoarea criză, la fel cum a fost criza din 2000.
Cand creditarea devine scumpa sau bancile vor lichiditati, s-a terminat bairamul.
Este posibil ca acesta creditare sa nu inceteze niciodata, este doar o decizie politica.
Elon Musk știe să obțină bani publici, în asta constă marele lui talent antreprenorial. Însă Trump nu e omul care să-i mai dea pe mână alte miliarde din bani publici.
- Henry Ford
Pana la urma lumea se schimba si o masina autonoma va deveni mult mai sigura decat soferi imbecili si beti. Eu zic ca o sa fie o problema cu costurile de asigurare, care va face schimbarea mult mai simpla decat ni se pare acum. 'Om vedea.
Bine ca firme ca alealalte au facut un Diesel-gate, dupa care tot fac profit ca tembelii... ce sa mai crezi, progresul o fi prost, si sa moara Dorel (aka Tesla si Uber) care se chinuie ca prostu'.
Nu e voba de siguranță, e vorba de responsabilitate juridică. Cine e responsabil, legal vorbind, pentru victimele accidentelor produse de mașinile autonome? Ultimul șofer decapitat a fost responsabil el însuși pentru decapitare, dar dacă mai murea și altcineva, cine plătea?
Ce crezi tu că vor face companiile de asigurări, se vor lăsa jumulite ca gâștele de dragul ”progresului”? Crezi că va plăti Volvo toate despăgubirile, cu banii chinezilor? :)
Utilizatorul lamei era responsabil dpdv legal el însuși dacă își tăia gâtul. Sau dacă tăia gâtul altcuiva. Cine e responsabil juridic pentru victimele mașinilor autonome? Cine plătește despăgubirile, that is the question! :)
P.S. unealta bărbierului se numea brici, nu briceag. Bărbierește-te tu cu briceagul :)
imi puteti da sursa informatiei?
Mai jos aveti un link demonstrand contrariul, Volvo este pe profit:
http://www.hoovers.com/company-information/cs/revenue-financial.ab_volvo.edf988add8094515.html
Restul sunt prostii.
Deci accidentele vor fii mai rare, deci ratele de asigurare vor fii mai mici.
O solutie care exista deja in SUA este ca Uber asigara masina soferilor afiliati pe durata efectuarii curselor platite in contul Uber.
Din moment ce cursa s-a incheiat masina este asigurata de sofer.
Firmele care vor produce/utiliza masini autonome vor asigura ele insele masinile produse.
Problema care se pune este ca firmele de asigurare vor fii in pragul falimentului/disparitiei.
Tu ai impresia că în Statele Unite stabilește statul prima de asigurare, ca în România?! Ai impresia că o companie de asigurări dă faliment când hotărăște FBI-ul, așa cum hotărăște DNA-ul în România?
Tot ce există în prezent în Statele Unite este un OM la volan, un posesor de permis de conducere. Acel om este responsabil legal pentru tot ce se întâmplă pe șosea, nu computerul și nu producătorul mașinii. Citește fraza asta de câte ori e nevoie, până înțelegi.
in legislatia "driverless car":https://www.thezebra.com/insurance-news/4005/driverless-car-laws-state/
Citat despre asigurarile pentru masini autonome ( fara sofer):
Soon, New Jersey might become the third state in the union – following Florida and Nevada – to require driverless vehicles to carry liability insurance. What’s different here? The law here applies to the machines – the actual cars themselves and not the drivers.
Masina Autonoma este un robot ca un Bancomat de exemplu.Cine este responsabil pentru greselile bancomatului?
La fel cu masina autonoma, se va hotari in final cine raspunde: proprietarul masinii sau producatorul sau altcineva. Viitorul va decide.
Legile robotului imaginate de Isaac Asimov pot fii un punct de plecare dar nu sant aplicabile intotdeauna.