iPhone X este cel mai atragator telefon al momentului, dar se pare ca are un handicap tehnologic semnificativ in fata varfului de gama de la Samsung, Galaxy Note 8, scrie playtech.ro.

Samsung Galaxy Note 8Foto: Hotnews

Inginerii Apple au facut o treaba foarte buna cu iPhone X. Telefonul este unul atragator, puterea de procesare este exemplara, iar abilitatile sale de captura au impresionat chiar si cei mai pretentiosi creatori de review-uri. Din multe puncte de vedere, putem clasifica iPhone X ca fiind un telefon de top. Are insa o problema de viteza, chiar daca 99% dintre posesorii nu o vor sesiza si nici nu o vor putea testa vreodata.

Inca din luna iunie a acestui an au aparut online zvonuri legate de modemurile de comunicatii 4G pe care Apple le va folosi in viitoarele sale smartphone-uri. Speculatiile s-au dovedit a fi adevarate si, desi standardul 4G+ LTE este capabil de viteze de pana la 1Gbps, acea cifra este departe de ceea ce poate realiza un iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus. Nu de alta, dar folosesc aceleasi componente de conectica.

Intr-un test de viteza 4G LTE in care au fost comparate iPhone X versus Galaxy Note 8, a iesit invingator smartphone-ul creat de Samsung. Respectivul aparat s-a apropiat destul de mult de viteza maxima a acestei conexiuni de 1Gbps, desi respectiva valoare nu poate fi atinsa in lumea reala din cauza distantei fata de turnul de telefonie mobila, a interferentelor din zona si a numarului de persoane conectate simultan. In acelasi test, iPhone X s-a rezumat la valoare de 600Mbps.

Citeste restul articolului pe playtech.ro